18 Kasım 2012 Pazar

MAVİ BOYALI EV

Uzun zamandır bu kadar erken çıkmamıştım Beyoğlu sokaklarına. Her saatini bilirim de en çok sabahlarını severim ben buranın. Yadırgamadan uzak, umarsız kabullenir herkesi , katar içine. Yeter ki sen iste, itme  ve de korkma . 
Çoğu kepenkler kapalı, sessizlik hakimdi caddenin tümüne. Sıraselviler girişindeki işlerimi hallettikten sonra aşağı Cihangir'e doğru yürümeye başladım. Savoy Pastanesi' ne geldim. Bir zamanlar sıkça yapılan kahvatılar , her hafta alınan kepekli kurabiyeler aklıma geldi, gülümsedim. Bu caddeye her gelişimde yüreğim sıcacık olur ve kalbim bir başka atar. 
Cihangir zaman içinde çok değişti ve ben bu değişikliğe bizzat tanık olmuş kişilerden biriyim, şanslıyım. 

Savoy'un karşısındaki bankanın yanındaki çıkmaz sokağın bitimindeki eve geldiğimde yıl 96' ydı. Küçük, tek katlı mavi boyalı o ev benim 2000 den sonra İstanbul'da sürecek yaşantımın ilk temellerini atmaktaydı . Bahçe kapısından içeri girdiğimde bir anda yanımda biten azman köpeğin hızı, ağzının göbeğime çarpmasıyla durmuş; ayaklarımı hiç hissetmeyen bedenim ve durmaya yakın kalbimle bu Doxy ile ilk tanışmam olmuştu. Şimdi o sokak, bir kafeye ait hınca hınç doldurulmuş masalardan ibaret. O yıllarda aynı sokakta bir iki basamakla inilen küçük bir kahvehane vardı ve Cihangir plato olmaktan uzak havasıyla daha samimi ve sakindi. O ev bir grup müzisyenin hem ev, hem dershane hem de prova yaptıkları bir mabeddi. Bu provalara evde yapılan çaylar yetmeyince bahsettiğim o küçük kahvehaneden çaylar yağardı , günışığına kadar süren prova ve ona eşlik eden sohbetlere.  Hümeyra' nın en son kasetinin tüm provaları, Ajda'nın 98  yılında çıkarttığı kaset kaydının alt yapıları, Yeni Türkü'nün prova ve toplantıları, daha neler neler... Şimdi popstar olmuş o zamanın yeni yetmeleri hep o evden geçti, palazlandı. Provalara öğrenciler yağardı workshop niyetiyle. Müzik aleminin hocaları , üstadları evin müdavimlerindendi. O küçük tek katlı mavi boyalı evde oluştu Bilgi Üniversitesi'nin Caz Bölümü fikri. Ve hayata geçtiğinde Bölümün kadrosunu oluşturan o hocalar harikalar yarattı. 

Ben her Savoy'a geldiğimde oturur, o çıkmaz sokağa karşıdan bakarım, sadece bakar anılara dalarım. Bunca yıl ,çıkmaz sokağa girip küçük tek katlı mavi ev hala orada durur mu diye bakmadım, bakamadım, bakamam. O evi İstanbul'da yaşamaya başladığım 2000 yılında kapattı(k). Başka bir evde başka bir hayata merhaba dedik; ondan sonra gelecek hayatları bilmeden... 

Hayatımda kalıcı izler bırakan kişiler ve yerler oldukları yerde donsunlar isterim. Değişimleri acıtır, kanatır ruhumu ; zor kabullenirim. Hayatta hiçbir şeyden korkmadım onları aynı yerde göremeyecek olmaktan başka. 

Hayal etmek güzel ve oldukça basit. Geçen günler ve değişimlere rağmen yaşanılanlar, hatıralarda kalanlara dokunmadan yeni anlamlarla bendeki yerlerini hep koruyacaklar. 

14 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

yaaa biz senine bir Cihangir yapacak, Artizler kavesinde kahve içecektik...

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

:)))))) valla Lale Abla yaa, hem de kaç kez niyet ettik. Dur ben ayarlayacağım, en kısa zamanda!

bilge dedi ki...

ne güzel anlatmışsın ben istanbulu pek bilmem ama...benimde üsküdarda küçük sarı bir evim vardı her gidişimde o evi uzun süre seyreder geçmiş yaşanmışlıkların izini arardım..sevgiyle.....

yeliz dedi ki...

içim cız etti biliyor musun? nereden nereye... canımsın...zühre ablam.

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Yeliz'im, neler biliyorsun; herkeslerden önce hep ilk sen!!! Beni hiç yanıltmadın,sana güvenmekte hep haklı çıktım ben :))Gerçekten nereden nereye...Sen de benim canımsın.Ufacık bedenin ama kocaman yüreğinle sırdaşım oldun sen hep! seni çok seviyorum.

Adsız dedi ki...

I am really enjoying the theme/design of your web site.

Do you ever run into any web browser compatibility problems?
A couple of my blog visitors have complained about my website
not operating correctly in Explorer but looks great in Safari.
Do you have any ideas to help fix this issue?
My page :: www.growtaller4idiotsreviews.info

Adsız dedi ki...

Fantastic blog you have here but I was curious
about if you knew of any discussion boards that cover the same topics discussed
in this article? I'd really love to be a part of group where I can get responses from other experienced individuals that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Many thanks!

Here is my web blog; Settlement Annuity

Adsız dedi ki...

I seldom drop comments, but i did a few searching and wound
up here "MAVİ BOYALI EV". And I do have
some questions for you if it's allright. Could it be just me or does it give the impression like some of the responses look like left by brain dead individuals? :-P And, if you are writing on other sites, I would like to keep up with everything fresh you have to post. Would you list of every one of all your public pages like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?

Take a look at my web blog - structured settlement companies

Adsız dedi ki...

With havin so much content and articles do you ever run into
any problems of plagorism or copyright infringement? My blog has a lot of completely unique content I've either written myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the internet without my agreement. Do you know any ways to help stop content from being ripped off? I'd
definitely appreciate it.

Feel free to visit my webpage structured settlements
my web site :: structured settlement basics

Adsız dedi ki...

Very good blog post. I absolutely love this website.

Thanks!

Review my web-site: structured insurance settlement payments

Adsız dedi ki...

Great blog! Do you have any suggestions for aspiring writers?
I'm planning to start my own website soon but I'm a little
lost on everything. Would you advise starting with a free platform like Wordpress or
go for a paid option? There are so many choices out there that I'm completely confused .. Any ideas? Thanks!

Also visit my web-site: peachtree sell annuity payments

Adsız dedi ki...

You've made some really good points there. I looked on the internet for more info about the issue and found most individuals will go along with your views on this web site.

Feel free to visit my homepage; related web page

Adsız dedi ki...

Appreciate thіs post. Let me try it out.


Also νisіt my web-site - Http://www.sfgate.com/business/prweb/article/v2-cigs-review-authentic-smoking-experience-or-4075176.Php
Also see my site :: simply click the next internet site

Adsız dedi ki...

As you now know how important ovulation is for conceiving a baby, you must know the signs that occur while ovulation takes place in your body.
The best tool to determine that is your standard pregnancy test which measures rising hormones that occur after (and if) you have conceived.
http://www.pregnancyhelper.in

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...