29 Ocak 2010 Cuma

DELİ DELİ KULAKLARI KÜPELİ


Canım kuzenim, sarı papatyam GÜNÜN ÇORBASI mimlemiş beni. Mimleyen mimleyene. Ama bu mim biraz sakıncalı. Çünkü 7 ilginç özelliğini anlatacaksın. İlginçlik ben de çoook. Bak Yeliz bu bir komplo ise alırım hıncımı bilirsin. Sana değil evladın olacak o et lokması Arca'nın en kıvamında ve boğumundaki etlerden bir ısırdım mı görürsün. Eeeee boşuna dememişler "ata yapar evlat çeker" diye :)))))

Bütüm foyalarım çıkacak ortaya. Yanarım yanarım akıllı uslu görünen bu kadının zır deli yanlarının deşifresine yanarım. Neyse Yeliz denince akan sular durur; başlayayım en iyisi.

1- İsim hafızam karışıktır. Yani öyle unutkanlıktan öte birşey bendeki. Benim beynim, karşımdaki kişinin isminden farklı bir isim yakıştırdıysa ona bitti. Artık öldürsen , etimden et kopartsan o isim değişmez. Adı Atilla olan arkadaşıma yıllırca Teoman dedim, hala da öyle diyorum.Çünkü benim için Teoman o. Gerçek ismini bilmediğim, daha doğrusu beynimin reddettiği bir sürü arkadaşım var. Aytül, Aykut, Zeynep....Ben öyle çağırıyorum onları. Hooop olmadı değiştir tonton ! Haa önce şaka zannettiler. Ama bu şaka yıllarca devam edecek değil ya; gerçeğin ta kendisi. Hııı delidir ne yapsa yeridir diyerek kabul ettiler beni ve yeni isimlerini.

2- Evden bir kaç günlüğüne ayrılacaksam mutlaka her yer temizlenir ondan sonra gidilir. Akşam yatmadan önce de her yer kağıt misali düzeltilir. Allah muhafaza, uyurken birşey olur ölür mölürüm, gelen evi tertipli bulsun değil mi?

3- Gece yarısı , sabaha karşı 3-4 bilemedin 5 te uyandır hadi çıkalım de hemen hazırım. Hiç nazlanmam. Her türlü gezmeye, tozmaya, eğlenceye , yemek yemeğe, mehtabı izlemeye , dertleşmeye, ağlaşmaya, gülmeye v.b ye hazırımdır. Sabahın köründe çalan telefonları da sanki hiç uykudan uyanmamış gibi cevaplarım. Ses tonumda en ufak bir uyku kırıntısı bulmanız mümkün değildir.

4- Kadınsı kaprislerim, nazlarım, pozlarım ve kıskançlıklarım hiç yoktur ve olmamıştır. Olanlara da gıcık kapmışımdır.

5- Mahallenin delisi, bakkalı , boyacısı , satıcısı , otobüs şöförü , dilencisi ,dilsizi , çoluğu , çocuğu, kedisi , köpeği kısacası herkesi arkadaşımdır. Mutlaka sohbet edecek bir iki dakikada olsa zaman ayırırım, es geçmem. Ola ki görmeden geçmişsem de telaşlanırlar birşey mi oldu bana, hasta mıyım diye. Tek tahammül edemeyip görmezden geldiklerim , olduğundan farklı görünmeye çalışan, etrafını küçümseyen gözlerle bakan , menfaati için yalakalık eden, yalan söyleyen, iki yüzlü insanlar. Sevdiğimi söyleme hususunda ne kadar cömertsem, sevmediğimi söyleme hususunda da öyleyimdir.. Pat diye söylerim.

6- Arabamın adını Pakize koyup ,onunda bir ruhu olduğuna inanırım.

7- Çevreye kirliliğine karşı hassasiyetim yerlere çöp,kağıt v.b şeyleri dökenlerin döktüklerini onların ceplerine yada çantalarına tıkma ve ardından da bir güzel kavga etmeye kadar varır.

Eee yeter artık değil mi bu kadar ilginç huy. Allah'tan 7 tane demişler. Yoksa say say bitmeyecek . Artık yüzüm kızararak, utanıp çekip gidiyorum. Ahh Yeliz ahhh alacağın olsun !

38 yorum:

Asuman Yelen dedi ki...

Tüm maddeler zihnimde tasarladığım Çoban Yıldızı' na birebir uydu diyebilirim.
Sevgilerimle...

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Valla hala utanıyorum; ben bunları nasıl yazdım Asumancığım yaa..

Newbahar dedi ki...

Maaşallah:) Bitmek bilmeyen tükenmeyen bir enerjiniz var.
Her şey iyi hoş daaa şu insanların ismini neden değiştirirsiniz yahu:)) Hoş gerçi benimde adım bahar kaldı bloğumdan dolayı ama siz görseniz ne koyardınız bilemem:))

Allah ağzınızın tadını bozmasın. Ne hoş ve ne engin gönlünüz var.
Sevgiler Newbahardan
Ha! Pakizeye selamlar:))

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

NEWBAHARcığım vallahi elimde değil isim mevzuu :)))
Temennilerin ve iltifatların için çok çok teşekkürler canım. Pakize şu birkaç haftadır dondu dışarıda. Kuytu bir yer buldum da koydum daha sıcağa.Ama yine de kırgın bana.Dün bindim de homur homur ses veriyor ,küstü mü ne ! Yine de selamını ileteceğim :)))

Sevgilerle..

yeliz dedi ki...

ya alemsin sen kuzen, çok güldürdün beni. 1 tane de ben ekleyeyim: acayip kahkahaların vardır, ortamı anında neşeye ve yüksek volümlü sese boğarsın. İlker apartman kapısından senin evde olduğunu anlardı Bakırköydeyken, bi anda ortam neşelenir. Bi de unutmadan şahane bi sesin var!! müzik dünyasının sensiz hep eksik kaldığını düşünürüm. Ay özlemişim bak neler döküldüm bi çırpıda:) sana bi blog tavsiye, aysema öğretmeni çok severek takip ederim, bi göz at istersen, çok öptüm
http://ruyalargercekoldu.blogspot.com/

Asuman Yelen dedi ki...

Canım mükemmel bir profil bu. İnsanlık yönünden.
Senin kusur saydıkların da son derece insani. Şirin küçük hoşluklar. Ben bayıldım doğrusu...

Koca ayukata isim unutmak.. olmuyor... olmuyoor..:))
Şaka şaka. O hepimizde misliyle var...

Leylak Dalı dedi ki...

Sevgili Çoban Yıldızı,
Bunların hepsi çok hoş özellikler, ne güzel. Tanıştığımızda benim ismimi ne uygun görürdünüz merak etmekteyim şimdi:)) Cansız nesnelere isim koyup şahsiyetlendirmek bende de vardır. Benim bilgisayarımın adı da Bihter (Aşk-ı Memnu'dan çok önce konmuştu).
Sevgiler yolluyorum...

Çınar dedi ki...

Ooo çok renkli bir kişiliksin, seni tanıdığıma çok memnun oldum:))

Arabaya iyi davranmak gerektiğini düşünmüşümdür hep. Araba içindeyken ondan şikayet edilirse kızarım, 'yolda bırakırsa görürsünüz' diye. Yani yalnız değilsin:))

Sevgiler canım

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

YELİZ sen soktun beni bu işlere Allah müstehakkını versin :))) Yaa geçenlerde Hakan uyuyormuş ben uyanık zannettim,şöööööleeee bir salladım yastığını yana kaysın diye.Deprem zannetmiş sıçradı.Bir başladım gülmeye ama sen bilirsin benim krizlerimi, katıldım.Sinir sistemi fena bozuldu,bak şimdi kalkar giderim diye tehdit edince kel alaka hüzünlü şeyler düşünmeye başlayıp kıkırdamaya son verdim:))
Bu arada Balkız biliyorsun şarkı söyletmiyordu bana.Ama şu malum şarkı " Herşey Seninle Güzeli" içimden mırıl mırıl söylemekten bıkıp ver sesine kurban deyip avaz avaz söylemeye başlayınca önce çok şaşırdı,sustu ve dinledi. Şimdi ona özel artık bağıra bağıra söylüyorum çok şükür.Aaaa burdan bile çenem düştü Yeliz; bi de yanımda olsan var ya dağıtırız ortamı. Ağlayayım mı şimdi beeenn.Çok özledim seni. Hadi kaybol artık !

ASUMANCIĞIM; canım benim,sular serptin yüreğime.Çok teşekkür ederim.

LEYLAKcığım, seni görsem sana ine Leylak derdim.Çünkü yazılarını okurken burnuma ister inan ister inanma Leylak kokusu geliyor, mis gibi. Yorumun için teşekkürler. Sevgiyle kucaklıyorum.

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

ÇINARcığım,çok teşekkür ederim.Ben de seni tanıdığıma çok memnunum. Evet arabaların da bir ruhu var gerçekten,cani yürekten. Çok yalvarmışlığım vardır Pakize'ye yolda bırakmasın diye. Hepsini de dinledi sağolsun :))))

Sevgilerle Çınarcığım.

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

ÇINARCIĞIM,bak Pakizeyle ilgili bir anı canlandı gözümde. Papa'nın İstanbul'a geldiği gün ben ahmaklık edip çıktım yollara.Giderken bir sorun olmadı.Benzin ibresi aşağıda.Dedim ki dönerken alarım.Çünkü ofisin hemen ötesinde istasyon.Çıkışta kapatmasınlar mı yolları.İstasyona girmek mümkün değil.Taa Aksaray'a yol açmışlar ama Karagümrük'ten.İbre dipte,korkunç bir konvoy.Bir taraftan hamileyim acayip acıktım,bir taraftan da Pakize'nin midesi boşta tekliyor...Hem ağlıyorum hem de Pakize'ye yalvarıyorum ne olur bırakma beni burada diye. Zaten benzin bitse Karagümrük'ün tek arabalık dar yollarında beni linç eder diğer şöförler. Offf içim şişti yine hatırlayınca.Ama bırakmadı beni Pakize.Aslan kızım benim :))))

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Pardon semt ismini yanlış yazdım.Kadırga olacak :)))

Zeugma dedi ki...

Bi'tanesin, harikasın sen:))
Sıraladığın tüm maddelere bayıldım..Hepsi de tahmin ettiğim gibi (İsim yakıştırma durumu aklıma gelmedi,itiraf edeyim ama o da son derece tatlı).En çok da insanları etiketlerine göre sınıflandırıp selamını sabahını ona göre verenlerden olmadığını biliyordum.

Yüzümde tebessümlerle ayrılırken seni çok ama çok sevdiğimi tekrarlıyorum..

Sevgilerimle çobanyıldızım...

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

CANIM ZEUGMAM,
Ben de seni çok ama çooooookkkk seviyorum!
Tüm sevgimle kucaklıyorum canım arkadaşım,dostum.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Benzer ilginçlikler dikkatimi çekti Çoban'cım,
Bende her an hasta olur veya ölürüm diye hiç iş bırakmamaya gayret ederim.
Seni tanıdığımda sevmiştim zaten ama bu ilginçliklerinle tanımaktan daha çok memnun oldum canım.
Şimdi bana da bir isim bulman gerekecek, şöyle şık birşey olsun ama.
Sevgiler...

laleninbahcesi dedi ki...

Afedersiniz adınız Zuz'mu?. Birinci maddeyi okuyunca bizim Zuz sandım sizi.Birebir aynı valla..

Ama ne güzel oldu bu mim sevdim ben, birbirimize daha bi yaklaştık sanki...

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

YAŞAMIN KIYISINDA;
:))))))İsim için bi görmem yeterli,hoooop hemen gelir derinden derinden :))) Ben de seni seviyorum,hisler karşılıklı inan.İyi geceler.


LALECİĞİM bu ne güzel bir haber böyle.Ohhhhhhhhhhh benden bir tane daha var ! Gerçekten rahatladım şimdi.Çünkü böyle bir ilginçliği şimdiye kadar benden başkasında görmemiştim:))Laleciğim bir ara Balkız'ı uyutmaya girdim ve senin söylediklerini düşündüm ben de. Bir aile gibi olduk değil mi? Sıcacık, birbirinden haber almazsa rahatsız olan,birbirini merak eden aile bireyleriyiz biz.İyi ki buradayım, iyi ki varsınız. iyi geceler,iyi uykular.

GÜVEN SERİN dedi ki...

Acaba bu deli kız da kim? :)) Ah tanıdık mış; bizim Zühremiş :))

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Ahh Güvenciğim Ahhh! Artık herkes öğrendi deli olduğumu :))))))
Sevgilerimle canım arkadaşım benim.

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Sevgili çoban yıldızı seni tanımak inan ki çok güzel :)harikasın :)

Sevgiyle kal canım :)

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

DALAGALARI AŞMAK,çok ama çoook teşekkür ederim.Ben de mutluyum inan seni tanıdığıma.Sevgiyle kucaklıyorum seni :)))

Nedret dedi ki...

Bloguma hoşgeldiniz.Her zaman beklerim.Sevgiler.

sünter dedi ki...

Sevgili coban yildizi,
Bu yaziya daha önceden bir yorum yazmistim ama sanirim gelmedi. Geldiyse bunu silebilirsin.

1. madde de esimi buldum.
diger maddelerde kendimi:)
Özellikle kiskanclik meselesinde. Bende hic bilmem öyle kapris, kiskanclik. Ve bu huyum icin Allaha sükrediyorum. Kiskanclik insanin kendisine yapacagi en büyük kötülük.Üstelik henüz hic kimsede bir ise yaradigini görmedim.

Sevgiler

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

SÜNTERciğim,diğer yorumun gelmemiş.Ooooo ne güzel 1. maddedeki durumu eşiniz ile paylaşıyorsam harika! Lale'nin Zuz'u da öyleymiş.BAk üç olduk şimdi:))))
Evet haklısın kıskançlık insanın bizzat kendisini yiyip bitiren,hiç bir işe yaramayan özgüven eksikliğinin ta kendisi gereksiz bir duygu.
Güzel yorumun için teşekkür ederim Sünterciğim.Sevgiyle kucaklıyorum seni.İyi geceler!

ramazan dedi ki...

keşke herkeste bu özellikler olsa.

bilge dedi ki...

Sevgili çobanyıldızı evi yatmadan önce veya seyahate çıkarken derli toplu tutma annemin bir nasihati dir bana bende öyle yaparım.İsim konusunda ben senden beterim diyebilirim uzun yıllar çiğdeme şebnem demişimdir.birde mahallenin muhtarıyım herkesle konuşurum mutevaziliğin bir erdem olduğuna iananırım sevgi ve dostlukla İzmirden selamlar....

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Sevgili RAMAZAN BEY,çok teşekkür ederim. Sevgi ve selamlarımla..

Sevgili BİLGECİĞİM,bak genişliyoruz isim özürlü olarak ne güzelll :)))))
Evet çok haklısın mütevazilik en güzel erdemlerden biri.SAna ve güzel İzmir'ime kucak dolusu sevgi ve selamlar.Bu arada İzmir'de bu soğuklardan nasibini almış, annemlerden aldığım haberlere göre.Dikkat edin kendinize.

Çınar dedi ki...

Canım, bak ben de bir anımı hatırladım. Yıllar önce daha çocuklar minicikken eski bir opel askona mız vardı. Fethiye'den dönmek üzere çıktık yola ama arabada teklemeler garip sesler falan, eyvah dedik bu araba bizi Ankara'ya kadar götürmez ya hadi hayırlısı. Ama arabamızı çok seviyoruz ailenin bir ferdi gibi görüyoruz hepimizde.( hala özleriz o arabamızı) Sen bizim canımızsın bizi yolda bırakmazsın hadi kızım göster kendini üzme bizi deyip duruyoruz arabayı okşayarak (deli gibi). Arabamız bizi Ankara'ya getirdi. Oturduğumuz apartmana yürüme mesafesi kadar yaklaştık ve zınk diye durdu. Tekrar çalıştıramadık, çıktık evimize yürüdük, ertesi gün de tamirci çağırdık.

İşte böyle:))

Sevgiler

jadore dedi ki...

Benim için en zor şeylerden birisidir bu kendini anlatma olayı :)
Ama sen öyle güzel bir dille anlatmışsın ki...

Sevgiler...

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Sevgili Jadore sen de aslında kendini kendi dilin şiirle öyle güzel anlatıyorsun ki !

Sevgiyle kucaklıyorum..

Pabuc dedi ki...

Bloğunuza biraz göz attım ve sizinle ilgili sadece POZİTİF diyesim geldi :) Saygılar..

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Sevgili Pabuç, bloğuma hoşgeldin ! Kısa ama beni mutlu eden tespitin için teşekkürler :))

Sevgilerle..

Pabuc dedi ki...

Yorumlarınızı biraz okuyan herkes aynı şeyi düşünür diyorum ben...Samimiyet öyle bişey ki bir keliemden bir bakıştan bir sözden karşıya aktarılabilir..yeterki anlamaya meyilli gönüller olsun...Saygılar..

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

:))) Tekrar teşekkür ederim Sevgili Pabuç!

Derinden dedi ki...

Sizi okurken içtenliğinize hayran kaldım. Özellikle ilk maddedeki Teoman meselesine çok güldüm. Harikasınız .

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

DALGA SESLERİ; güzel ve içten yorumun için çok teşekkür ederim.Sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

teomana çok güldük beraber...,


baban+ağabeyin

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Gelirsem yanınıza sıkarım yanaklarınızı ona göre :))))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...