11 Ocak 2010 Pazartesi

KOZMİK ODA




Uygar ve Fuat; çocukluk arkadaşlarım. Ayrı yumurta ikizleri. Tüm çocukluğum, gençliğim ikisiyle birarada geçti. Önce oyunları sonra da gençlik sırlarını, daha çok onların kızlarla olan gönül maceralarını paylaştık birlikte.Bunları anlatacak değilim tabii ki. Ama oyunlarımız arasında en sevdiğimiz, en baba oyun diye düşündüğümüz uzay oyunu "Kozmik Oda" mız vardı. O kadar çok uzay ve uzaylılarla ilgili kitap okurduk ki bununla ilgili gelişmiş müthiş senaryolarımız her daim mevcut olurdu cepte. Biraraya geldiğimizde de hiç beklemeden senaryoyu ortaya koyar başlardık oynamaya. Bu oyunun zavallı mağduru benim bebeğim olurdu her daim. Biz de zalim uzaylılar. Kaçırırdık sarı saçlı mavi gözlü caanım Ayşe bebeği ; neler yapardık neler ! Saatlerce çıkmazdık benim miniminnacıcık kozmik odamdan . Annemin ikramlarına yan gözle bile bakmazdık. Gitme vakti geldiğinde mutlaka arıza çıkartır biraz daha süre alabilmek için binbir dereden su getirirdik. Giderlerken ben balkona koşar, onlarda kayboluncaya kadar geri geri yürüyerek el sallardık birbirimize.

Şimdi diyeceksiniz bu anı da nereden çıktı . Valla bakıyorum haberlere bu aralar bir "Kozmik Oda"dır gidiyor. Her gün bununla ilgili bir gelişme. İzliyorum izlemesine ama inanın anlayamıyorum. Ki ben avukatım :)) Bir hakim giriyor odaya ertesi gün o hakime mermi hediye gönderiliyor , falan filan,feşmekan... Belki de kozmik oda lafını duyunca ben direkt çocukluk anılarına daldığımdan pek mantığına inemiyorum olayın. Ama izlediğim ve algıladığım tek şey gördüğüm senaryonun bizim ikizlerle oynadığımız oyunlarda kurduğumuz senaryodan çok daha acemice ve çok daha komik bir şekilde yazılmış olduğu. Hani diyorum bu odanın zuzaylıları nerde? ( mağduru belli de),hani diyorum bu odanın çıkış yolu nerde? Hani diyorum bu odada zuzaylı ile insanoğlu arasında çıkan kavgada kim galip gelecek ?

Di-zi di- zi iz-lee

Ha- di sı-ra kim- dee ? ( Sizce sıra kim de???)( Bu da çocukluktan bir oyun :))

Her gün çıkıyor bu "Oda" 19 da, ben ise daliyorum anılarımdaki "Kozmik Oda"ya.

13 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

işte kozmik oda böyle çocukça bir şey sevgili Çoban Yıldızı. Sizin oyununuz gibi her gün yeni baştan oynamaya başlıyorlar.

Sevgiyle

Newbahar dedi ki...

Yıllar sonra kozmik odanın karşınıza böylesi lekeli bir durumda çıkacağını kim bilebilirdi:))
Aslına bakarsanız onlarınki de bir oyun. Şimdiye kadar sımsıkı kenetlenmiş, dimdik ayakta duran, disiplinden ödün vermeyen TSK'ni içerden yıkma politikası hepside.
Ana konu terör ve dolayısıyla PKKnın gündemdeki yerini zayılatmak, arka plana geçirmek...
Günden değiştirmek kısacası. Şu kozmik oda gizli olmalı ve gizli kalmalıydı. Böylesi bi durum varsa da oyun basına malzeme olmamalıydı.
Keşke oyun içindeki oyunlar sizn çocukluğunuzdakiler gibi masum oynansaydı.
Ne diyeyim, siz anlamıyorsanız ben hiç ama hiç anlamıyorum ve işin içinden çıkmaya aklım yetmiyor.
Sevgiler

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Sevgili Lale ve Newbahar,
Birşeyleri anlıyor ama müdahale edemiyor olmak beynimi ve yüreğimi sıkıştırıyor. Savunma mekanizması olarak gördüğüm küçük oyunlarım sayesinde bir nebze de olsa nefes alabiliyorum.Oynanan oyunun dayanak olarak gösterildiği hukuğun oyuncağın esas parçası haline getirilmesi bir hukukçu olarak önce beni rencide ediyor ve inancımı zedeliyor sonra da bana bunları sorupta cevabını alamayanları, bu cevaplardan tatmin olamayanları.

Şimdi sıra kimde?? Önce milli eğitimi millilikten uzak hale getirdiler,şimdi TSK. TSK onlar için çok büyük bir lokma.Zor olacak tabii. Peki sonra? İşte sonrası, eğer TSK düşerse,sonrası çok daha kolay onlar için.Umarım benim gördüğüm senaryo sadece bir oyun kurmacası halinde kalır da "gelecek" korktuğumuz hale gelmez.

Sevgilerimle.

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Absürd bir film izler gibi izliyoruz bu acemi senaryoları .Bu arada, "kozmik oda" nato deyimiymiş :)))

Sevgiyle...

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Bak, nato deyimi olduğunu bilmiyordum :))) Hımmmm hoşuma gitti.

Çınar dedi ki...

Keşke çocukluğunda oynadığınız oyun gibi masum tertemiz bir oyun olsaydı bu da. Evet bu da bir oyun ama kirli karanlık bir oyun ve bu
son aşaması. Bundan sonrası çok daha karanlık.

Sevgiler canım

Zeugma dedi ki...

Bu oyunu Uygar ve Fuat'ın da hatırlayıp bu karanlık oyunla bağdaştırarak anlam veremedikleri kesindir bir de :)
Hayran kaldım oyununuza sevgili çoban yıldızı..
Bizim aklımıza neden gelmemiş ki??

Ama masumiyetten uzak şekliyle ve bir diziymiş gibi hergün önümüze sürenler var desenize..
Çok anlamlıydı bu yazı..
Sevgilerimle...

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Sevgili ÇINAR;
Size sonuna kadar hak veriyor,aynı şeyleri düşünüyorum. Sevgiyle..

Sevgili ZEUGMA;
Haklısın,bizim ki çok keyifli ve masumiyet kokuyordu. Ama onların ki enrikalarla dolu.Yazarken şimdi aklıma geldi, Fuat şimdi Binbaşı biliyor musun.Şimdi biraraya gelsek herhalde yine günlerce yemeden içmeden bir odaya kapanır olup bitenler hakkında günlerce konuşup kritik yapardık...

Güzel, mutlu günlerde hep birlikte olma dileklerimle Zeugmacığım.

suskunbiradam dedi ki...

Sevgili Arkadaşım,
Şimdi size desem ki; "Ben burada yazayım,siz de avukat olarak inceleyin ne olur ve beni zor durumda bırakacak yazıları silin..." ne yaparsınız?

Sahi ne yapardınız?

Ben diyeyim hemen. Sile sile bir de bakardınız ki hiç yazı kalmamış.

Bana "Korkak!" deyin... Deyin de nasıl sindiğimi herkes anlasın...

Siz yine de aşağıda yazmadığım, yazmaktan korktuğum, yazarsam sizi avukat olarak vekaletlendirip para vermeyecek olmaktan dolayı zarara sokmaktan korktuğum görünmeyen yazımı bir inceleyin. gerekiyorsa sansürleyin...

Zaten alıştık ya...

Sevgiler...

Sevgi Damlalarım dedi ki...

hıımm,güzell farklı bir oyun odası,kozmik oda,bizler evcilik oynardık birimiz anne diğeri baba olurdu işte ozaman çocugumuz falanda olurduu.uzaylılardan pek bi ürkerdik hatta hiç aklımıza gelmezdi.masumane ama bilinçli bir oyun odası ilginç geldi bana hayal gücünüze hayran kaldım.sevgi bulutlarımı bırakıyorum sevgi damlalarımla ıslatsın sizi diye.
sevgi lerrr

bilge dedi ki...

hani bazen bir film izlersiniz ya öyle izliyoruz o filimde mantığa sığmayacak sahnelerde olunca hadi canım sende diyoruz merak ediyorum filmin sonu ne olacak ...merak iyi bir şey değil aslında ama olsun ben merak ettim..

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Sevgili SUSKUN BİR ADAM;
Çok şekersiniz inanın :))) Eğer aynı jenerasyonun çocuklarıysak hepimiz korkak yetiştirildik.Annem okula gönderirken her sabah bana aynı şeyi tekrarlardı: "Ne sağ ne sol,orta yol evladım orta ol".Sonra Özal'lı yıllar.Depolitizasyonun yoğun olduğu gençlerin siyasetten uzak tutulduğu dönemlerdi.
Cesurların başına gelenleri dinleyerek ve okuyarak büyütüldük. Bizler korkak büyütüldük sevgili arkadaşım,korkak bir nesil olduk.Bu yüzden ses çıkartmaya olan bitenlere hayıflanıp hayıflanıp birşeyleri değiştirmek için hareket edemiyoruz.

Selam ve sevgiler size.

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Sevgili SEVGİ DAMLALARIM;
Ben evcilikte oynadım,hem de çok :))Sabahtan önce apartmanda evcilik,akşam üstü hava kararıncaya kadar da dışarıda binbir türlü oyun.Güzel çok güzel günlerdi.Sevgilerle..

Sevgili BİLGE;
İnanın ben de merak ediyorum bu filmin,bu oyunun sonunu.Hayırlar ola hepimize. Sevgilerle..
İnan ben de çok mera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...