20 Ocak 2010 Çarşamba

SOBEEE !

Geçen hafta yoğun baş ağrıları yaşamama sebep olarak görülen bilgisayar köşe bucak kaçırıldı ev ahalisince. Ama kurduğum "NE OLUR NE OLUR OPERASYONU" sonucu kavuştum bilgisayarıma. Şimdi dua ediyorum baş ağrısı nüksetmesin diye. Yoksa operasyon falan nafile !


Sevgili arkadaşım ÇINAR mimlemiş beni, yani SOBELEMİŞ. Aşağıda sorularla birlikte benim cevaplarımı bulacaksınız. Bir hukukçu olarak zamanında okul yıllarında çok kafa yorduğumuz münazaralar kurduğumuz hususlar hakkında içimden gelen cevaplar bir cümleden öteye gitmiyor.Neden ? Çünkü yıllardır aynı hususlar hakkında vır vır, cır cır konuşup, muhalefet iktidar olduğunda verdiği sözleri unutup,o hususlar hakkında uyumaları.....Neyse sorular ve yanıtlarına geçelim.



1- Dokunulmazlıkların Kaldırılması Konusunda Ne Düşünüyorsunuz ?


Kaldırılmasını isteyen siyasiler YALAN söylüyorlar diyorum. İktidara gelmeden önce ilk gündem maddesi yaparlar, bu madde üzerinden politika yürütürler,halkı galeyana getirip inanç sağlarlar, milletvekili iken yedikleri haltlar karşısında elleri kollarını sallayarak dolaşanları aşife ( pardon afişe :))) ederler ama başa gelince de ilk unuttukları bu olur. Unutamıyorlarsa da birbirlerine yardımcı olurlar unutma konusunda. "Tıp" oynarlar, hipnoz yaparlar,onu bunu yaparlar amaaaa sonunda unuturlar.

Benim fikrimi buraya kadar okuduysanız anlamış olmanız lazım; kaldırılsın. Milletvekili kisvesi altında altımızı oyanlar bunun hesabını ister bir bir,ister iki iki,isterlerse üç üç versinler.Ben hepsine razıyım.


2- Seçim Barajı Kaldırılsın Mı?


Baraj bu kadar yüksek olmasın derim. %10 baraj oldukça yüksek.Ama barajın indirilmesi de tek başına işe yaramaz, Seçim Yasası'nın tamamen revize edilmesi gerekir.


3- Adayların Belirlenmesinde Nasıl Bir Yöntem Uygulansın?


Adaylar tamamen parti başkanının güzel gönlüne göre belirlenen bir durum. Böyle olunca da parti başkanlarının adayları belirlerken, mesleklerinde başarılı, yaşadığı çevrede ( paralı değil)haklı itibar sahibi , hak,adalet sahibi, halk için çalışacak kişilerden olmasına çaba sarfetmeli.


4- Yargı Bağımsızlığı Sizin İçin Ne Anlam İfade Ediyor?


Çok şey ifade ediyor. Bir avukat olarak mesleğimi yaparken mutlu olabilmemim, itibar görebilmemim, hem maddi hem de manevi tatmine ulaşabilmemim, ülkemin insanlarının huzur bulabilmesinin, ülkemin itibarının artmasının, insanların rahat rahat düşündüklerinin ifade edilmelerinin, bu ifade karşısında başlarına birşey gelmeyeceğinin garantisinin, haklının haklı olmasının,haksızın haksız kalmasının, ülkemin medeniyet yolunda ilerlemesinin TEK VE YAGANE KOŞULU YARGI BAĞIMSIZLIĞIDIR. Yargı üzerinde siyasi ellerin kara lekesinin silindiği, Adalet BAkanlığının HAkimler ve Savcılar Yüksek Kurulundan elinin çekildiği, Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve Sayıştay'a sadece ve sadece hukukçuların seçildiği ve ilk etapta aklıma gelmeyen pek çok şeyin değişmesiyle birlikte yargı bağımsızlığı da sağlanabilecektir. Özetle ; Yasama+ Yürütme+ Yargı Bu üçlü erkten Yürütmenin Yargı üerindeki baskısı kalktığı anda yargı nefes alacak, bağımsızlık yolunda adım atabilecektir.


5- Beşinci soruyu siz belirlemek durumunda olsaydınız neyi öğrenmek isterdiniz ?

Neyi Mi ? Kendi çıkarlarını gerçekleştirecek arenayı yaratmak uğruna ülkesini, milletini kaosa sürükleyen Başbakan ve kurmaylarının akşam başlarını yastığa koyduklarında nasıl uyabildiklerini ; bu kaos ortamında canlarını, mallarını kısacası herşeylerini kaybeden insanların ahh ve intizarlarının altından nasıl kalkacaklarını merak ederim.


Şimdiiiiiii GÜVEN'İN YERİ , Kara Kalem , ramazan ışık/hayata dair SOBEEEEE !


(Mimin kuralları:

* Mimi gönderen bloğa link veriyorsunuz.
*Üç kişiyi mimliyorsunuz ve mimlediğiniz kişinin bloğuna not bırakıyorsunuz.
*Mimlediğiniz blogların da linkini veriyorsunuz. )

16 yorum:

Sevgi Damlalarım dedi ki...

sevgidamlalarımı bırakıyorum sevgiyle mimledim bende sizi

Asuman Yelen dedi ki...

Çoban Yıldızı, geçmiş olsun.
Gözler aradı, yürekler endişelendi. Umarım bilgisayarla ilgili değildir. Seni hep görmek isteriz buralarda.
Bir hukukçu gözüyle yazdığın yanıtları okumak çok zevkliydi.
Sevgiler canım....

GÜVEN SERİN dedi ki...

Zühreciğim nasıl desem; kem-küm... .)) Ben bu sobe işini sevmiyoruuuuuuum :)) Ne mızıkçı bir oyuncuyum değil mi arkadaşım:))

Sevgiler sana

bilge dedi ki...

yargının kesin kes bağımsız olması gerekir o zaman bizler kime güveneceğiz.gecmiş olsun bende çok rahatsızlanıyorum pc den bana da vermiyorlar boyunda kireçlenme yapıyormuş ..sevgi ve dostlukla..

parka dedi ki...

Sevgili Zühre

Tıpkı Güven arkadaşım gibi bende mimlere karşı alerjiğim ama seni kıramazdım. Sorularla ilgili kaba saba düşüncelerimi açıklamakla, umarım senin gibi zarif bir arkadaşımı incitmiş olmam. Sevgilerimle arkadaşım.

Ahmet

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Sevgili AHMET ve GÜVEN,
Ne diyebilirim biricik arkadaşlarım ben size. Bir itiraf da benden; ben de sevmiyorum mimleri :)) Ama bana gönderen arkadaşımı kırmak istemedim, bir de konu bana çok yakın olduğu için yanıtladım. Ama metazori yok! Ben ikinizinde bu hususlar hakkındaki düşüncelerinizi tahmin ediyorum. Her ikinizi de çok seviyor , mimle ilgili azat ediyorum :)))

Sevgili BİLGEciğim,
PC nin boyun kireçlenmesi yaptığını bilmiyordum.Aman eşim duymasın :))

Sevgili ASUMANcığım,
Çok teşekkür ederim, ben de sizi çok özledim.Umarım bilgisayarla ilgili değildir ağrılar da hep burada olurum.Sevgiyle kucaklıyorum.

SEVGİ DAMLALARI'M; yağmurlar sana hep sevgi,aşk ve bereket akıtsın.

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Sevgili AHMET ( KARA KALEM ),
Senin yorumlarını görmek beni çok motive ediyor canım arkadaşım.Arada sırada da olsa uğra ve ses ver bana olur mu?

parka dedi ki...

Zühre senin tüm yazdıklarını yorum yazmasamda büyük bir zevkle okuyorum. Bu arada azadlıkta geç kaldın çünkü mimi sayfamda çoktan cevapladım :)

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Sevgili AHMET;
Bu ses bana çoook iyi geldi.Mutluyum..

Çınar dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım,umarım artık iyisindir.

Bir itiraf ta benden. Ben de sevmiyorum bu mimleri ama arkadaşları kırmak ta olmaz ve sonunda da, başka arkadaşlara pas etmek kuralı var. E artık arkadaş adına bu küçük oyuna katılıyoruz biz de.

Cevaplar çok yerinde ve güzeldi. Teşekkürler canım.

Sevgiler

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Sağol ÇINAR cığım,çok teşekkür ederim. İtiraflar bir bir geliyor :))

Sevgilerle.İyi geceler..

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Geçmiş olsun,başağrısı zordur. Umarım daha iyisinizdir.
Mim cevaplarında hepimiz aynı yerde birleşiyoruz ve birleştiğimiz ,yerde kalıyoruz.
5. soru ve cevap için, siz hiç üzülmeyin o duyarlılığı bilmeyenler başını rahatlıkla yastığa koyuyorlardır, rahatsızlık duymak bizlere mahsus.
Sevgiyle...

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

YAŞAMIN KIYISINDA;
Çok teşekkür ederim,daha iyiyim ama ağrı her an gelebilirim diye gözkırpıyor :)
Evet haklısınız hepimiz aynı yerde birleşip kalıyoruz. Tıpkı Cumhuriyet mitinglerinin ortalığı kasıp kasıp kavurup ,sonrasında da AKP nin yine tek başına koltuklarına kurulması gibi.Nasıl bir ironidir bu ?
Haklısınız onlar çok rahat.Ama bne yine de Candan Erçetin'in "onlar yanlış biliyor kimsenin suçu değil bu,onun suçu değil bu ,kader oyunu değil bu, bu benim suçum" u söyleyip düşünüyorum, nerde yapmış olduğumuz hataları..

Sevgilerle..

GÜVEN SERİN dedi ki...

Tanrı kötülüğü yaratmadan önce iyiyi yarattı. İyi insan iyiliğin güzel hoşgörüsünü keşfetti ve affediciliğin harika duygusunu da gördü:))

Kendimi Kunte Kinte gibi hissetmiş ama özgürlüğü bulunca; vallahi bir kez daha şükür eğlemişim:))

Sevgili dostuma selam,sağlıklar olsun

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

GÜVENciğim,
Kunta Kinte'yi duyunca çok güldüm :)))))) Ama ne güzel bir diziydi değil mi? Hele Horoz George ! Bayılırdım onun azmine, acıya rağmen harika gülüşüne. Keşke tekrar yayınlansa..

Sevgilerle Güvenciğim.

sünter dedi ki...

Sevgili coban yildizi,
Besinci soru cok güzeldi de emin ol onlar senden benden rahatlar bu konuda.
Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...