22 Şubat 2010 Pazartesi

( ! )


Sevdadan yorulmuş kalbimin , içine kimseyi almamaya karar verdiği bir dönemde çıktın karşıma. Yorgun, hırpalanmış kalbin en son isteyeceği bir heyecandın sen. Artık kimsenin üzemeyeceği kararı alınarak defter sonlandırılmıştı, tekrar açılmamak üzere. Yeter di. Bu kadar yeter olmalıydı. Artık dingin sularda yüzmeli, ayağımın değdiği yere kadar gitmeli ve bu kadarı beni mutlu etmeliydi. Kontrol bende ( ! ) olmalıydı. Baktım görmedim , işittim fakat duymadım seni . Sen istediğin için yanımda olabilirdin, ama ben istemiyordum; gittiğinde birşey hissetmemek için. İlk defa güçlü hissediyordum ; bağımsız ve yüksüz kalple. Birşey beklemediğini bildiğim halde çok hasta olduğun gün telefon açıp benden şefkat bekleme dedim sana, böyle kabullen ; eğer istiyorsan beni . Ben böyleyim ( ! ) , dedim. Daha da güçlendim, hür hissettim yüreğimi .Bak oluyormuş dedim, ne güzel . Ne aşk, ne sevda, ne de yükü yok artık üzerimde .Ohhh tam da istediğim gibi ( ! )
Kırıla kırıla hırpalanan , hırpalandıkça da hoyratlaşan kalbin karşısında dimdik durmaya çalışırken umrumda bile değildin (!) .
Ben senin bir bir kanatlarını kırarak güçlenirken (!) bir gece uyuduğumu düşündüğün bir saatte bana veda sözcükleri fısıldadın . Gidiyorum dedin. Gidiyorum ama sen mutlu ol diye , gidiyorum ama seni seviyorum diye, gidiyorum çünkü sen beni bul ve tut diye dedin .
Gözlerimi açmak ve gitme demek istedim , diyemedim; çok kırıldım artık korkuyorum, diyemedim; sensiz bundan sonrasını bilemiyorum diyemedim,diyemedim... Gözlerim kan ağlarken sabahı bekledim , birşey diyemedim. Uyandığında herşey farklı olsa, herşeye yeniden başlasak ve sen hep yine ve yeniden yanımda olsan' dı .
Uyandığında sana "GİTME" dedim. Sadece "GİTME ! " .
Bana sıcacık, sevgiyle, bağışlayan , sorgulamayan gözlerle gülümsedin ve elimi tuttun. Ve hala hiç bırakmamak üzere verilen yeminle tutmaktasın.


Yüreğimdeki duvarları kırmak kolay olmadı.Duvarlarımı kendimi korumak adına sağlamlaştırırken seni kırdım ve kırdıkça da güçlendim sandım. Yanıldım, hem de çok. Bana tüm hayatını adamaya, hayatımda hiç tatmadığım anları yaşatmaya hazır,cesur, aşk ve sevda dolu gözlerle bakan mükemmel adamı gün ağarmaya az kala tuttum. Çok geç olabilirdi ; duvarlarımı kaldırmaya tam zamanında ve çok da hazır olduğumu anlamak için. Şanslıyım, çok !

Böyle bir yazı, belki okuma ihtimali düşünülerek , yüreğindeki yaraların hala kanadığını düşünüp, duvarlarını kalınlaştırmaya çabalayan, çabaladıkça daha da kıran ve aslında kırılan, karşısında belki de ona istediği herşeyi vermeye hazır ve onu çok mutlu edecek bir adamı görmek istemeyen tatlı bir prenses için yazıldı.


Aşksız ve sevdasız kalmamak dileğimdir.







25 yorum:

sünter dedi ki...

Sevgili coban yildizi,
inanilmaz güzel bir uyari yazisi olmus. Umarim gereken kisi okur.
Ne gariptirki degersiz insanlarin actigi yaralarin acisini degerli insanlardan cikariyoruz.
Bu yazinin amacina ulasmasini cani gönülden dilerim.

Sevgiler

Asuman Yelen dedi ki...

Sünter' ciğimin "Ne gariptir ki... diye başlayan cümlesinin altını kalın bir çizgiyle çiziyor, bu yazıya bundan özlü bir yorum yapılamaz diyorum.
Umarım tatlı prenses senin bu hoş girişimini dikkate alır ve mutluluğu elinin tersiyle itmez...
İyi geceler canım...

parka dedi ki...

Zühre çok güzeldi.
Yüreğine sağlık arkadaşım

Newbahar dedi ki...

Aşk, manevi teslimiyet...
Direnme çabaları boşunadır değil mi? İstersek kapıları kapattığımızı sanalım, avutalım kendimizi inatla...
Aşkı bulmuşken, kaybetmek niye ki!!
O ansızın gelir, ansızın gider...

Her şeye rağmen yaşamak lazım..

Sevgiler

bilge dedi ki...

güçlü olacağız derken güçlü bizi sarıp sarmalayacak kolları yürekleri itiveririz ..aşk ta güç gösterisi olmaz kapıları kapatmak olmaz aşk bir yerde sızar gelir yüreğinizin ta derinliklerine oturur tüm ağırlığıyla sizde ne güç bırakır ne takat ..çok güzel bir yazı aşkı yaşamak gerek arkadaşım doya doya gerisi boş ve kıymet bilmek gerek bize kıymet verenlere sevgi ve dostlukla...

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Aşk iki eli dolu bir eski ilahe, birinde mutluluğu birinde acıyı veriyor...acıyı almadan öbürünü almak mümkün değil...çok mu korkuyoruz acıdan ve yaradan ve kederden? korku bizi acılardan koruyor mu peki? aşk, o eski ilahe, acıdan korkana inadına acıyı verip öbür elini kapatıyor...acısız mutluluk olmuyor...

Aragon'un dediği gibi eğer "mutlu aşk yoksa," bu aşkın suçu degil...aşkı, acısından, kederinden, tedirginliğinden, ayrılığından, üzüntüsünden, yarasından ayıklamaya çalışanların...

Çok güzel bir yazıydı sevgili çoban yıldızım.Kimse aşksız ve sevdasız kalmasın..
sevgiler

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Çok güzel yazmışsınız her zaman
olduğu gibi.Üsüne ne kadar çok yorumlar,sözler edilebilirse de
anlaşılabilmek doğrucasına.....

Sevgilerimle,

GÜVEN SERİN dedi ki...

Zıt duyguların bir birileriyle çarpışıp "git ama kal", "kal ama git" sevmişliğin üst arayışına yetmeyen ömürler içinde yanarım ben...

Yanarım Zühreciğim...

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

SÜNTERCİĞİM,Ne kadar haklısın; umarım yazı amacına ulaşır."Ne gariptir..." ile başlayan cümlen Asuman'ın dediği gibi benim yazımın anafikri aslında.Güzel yorumun için teşekkür ederim canım.

ASUMANCIĞIM,tatlı prensesin okumakla birlikte kendisini kendine teslim etmesi de gerekli.İnşallah,diyelim.Öpüyorum..

AHMET'İM teşekkür ederim canım arkadaşım.

NEWBAHARCIĞIM,haklısın aşk geldi mi ona engel olmak mümkün mü? Öyle bir iksir ki hiç bir zehir onun etkisini yok edemiyor.Bize kalan sadece kollarımızı açıp gelen güzelliği kucaklayıp kabullenmek.Sevgilerle..

BİLGECİĞİM,evet kıymet bilene kıymet vermek gerek.Emek verilen tüm duyguları pamuklar içinde saklamalı,sarmalı,büyütmeli ve çoğaltmalıyız.Sevgiyle kucaklıyorum arkadaşım.

DALGALARI AŞMAK,öyle güzel bir youm yapmışsın ki ekleyecek yazacak hiçbirşey bulamadım canım benim.Senin de yüreğine sağlık gönlü güzel arkadaşım benim.

JİVAGO, çok teşekkür ederim yorumun için.Haklısın birbirimizi doğru anlamak da ne kadar önemli değil mi?Sevgilerimle..

GÜVENCİĞİM, abim abim bakan ve söyleyen yüreğine kurban bu kardeşin. Haklısın, hem de çok! Sevgiyle canım dostum benim..

Çınar dedi ki...

O tatlı prensesin okuma ihtimalini düşünerek; haddim olmayarak ama yıllar içinde çevresinde birçok örnek görmüş bir teyze olarak diyorum ki, Aşkın, sevginin değerini bilen bir insanla hayatta ancak bir kez karşılaşılır. Bu şans yakalandığında da, bu sevdayı yaşatmak için ne gerekiyorsa yapmalıdır insan. Aksi durumda, ömür boyu yürekte bir yara, kanar durur...

Sevgiler

Zeugma dedi ki...

Tatlı prensese ithafen yazılan bu güzel hikayeden alınacak çok dersler var.
Umarım okur kendisi de..Öyle güzel ve duygusaldı ki. En çok da olabildiğince ve ayna tutulmuşcasına gerçekti satırlar.

Ve çok hüzünlü geldi bana.

''Belki okuma ihtimali vardır'' diye düşünerek yazdıklarını o prenses inşallah görsün ve yüreği kanayan o adamla çok mutlu olsunlar..

Yazan güzel yüreğine sağlık Çobanyıldızım.

Sevgiyle kucaklıyorum seni...

Derinden dedi ki...

Sevgili Çoban Yıldızı; elinize ve gönlünüze sağlık çok güzel bir yazı okudum sayenizde. Aşk ve ayrılık gelirken de, giderken de haber vermiyor.

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Sadece iyi bir hafta ortası dilemek
istemiştim.

Sevgilerimle,

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

ÇINARCIĞIM; prenses bu yazıyı ve güzel yorumları okumuş ve durumunu en azından onu bu kadar seven ve tecrübe edenler hatırına tekrar gözden geçirmeye karar vermiş.Çok mutlu oldum.Güzel ve bilge kokan yorumun için çok teşekkürler ÇINAR'ım. Sevgiyle kucalıyorum seni.

ZEUGMA'M canım benim! En azından benim hikayemin sonu mutlu bitti.Ama geriye dönüp baktığımda ben de çok üzülüyorum,keşke keşke diyorum.Ama herşeyin aşk'a dair olması biraz içimi ferahlatıyor :))
Sevgiyle kucaklıyorum canım benim.

DALGA SESLERİ;
efendim hoş geldiniz sefalar getirdiniz bloğuma.Güzel yorumunuz için çok teşekkürler.Şu aşk ne işler açıyor aşımıza değil mi? Ama ille de AŞK, ille de AŞK...Sevgiyle kalın.

JİVAGO; çok yoğun geçen hafta ortası için güzel dileklere ihtiyacım vardı.Teşekkür ederim.Sevgilerimle.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Çok garik gerçekten. Bir aşk nasıl ızdırap verebilir insana. Böylesi yoğun duygular ama böylesi bir durum... Eksik olan ne?

Kandiliniz mübarek olsun. Sağlık mutluluk, huzur diliyorum.

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Mevlid kandiliniz hayırlı olsun.
Sevgilerimle,

Çınar dedi ki...

Kandilin mübarek olsun canım

Sevgiler

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Tatlı prenses çok şanslı!
Uyarısı çok mükemmel, umarım yerine ulaşır.
Çok güzeldi Zühre'cim yüreğine kalemine sağlık canım.

Kandilin mübarek olsun, nice kandillere tüm sevdiklerinle...
Sevgilerimle...

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

YAŞAMIN KIYISINDA;
Canım benim, güze yorumun için çok teşekkür ederim.Tatlı prenses kendisine verilen ses'i duymuş. Bunun için çaba sarfetmek istemesi bile yeterli.Umarım hayırlısı olur.CAnım benim senin de kandilini kutlarım.Tüm dualarımızın kabul olması dileğimle..

ÇINARcığım, senin de kandilin kutlu olsun canım.Nice kandillere erişelim..

Zeugma dedi ki...

Sevgili Çobanyıldızım, kandilini ben de kutlar, dün gece ettiğin ve bundan sonra edeceğin tüm duaların kabul olmasını, nice kandillere sağlık ve huzurla erişmeni dilerim...

Sevgiler canım...

ramazan dedi ki...

Sevginin ateşiyle yanan yürek ne güzel bir yürektir.Böylesi yürekler olanca gücüyle atmaya devam etsinler.Hiçbir güçlükten yılmadan ve azimle.
Sevgi her güçlüğü yener.
Ne kada güzel bir mesaj.Gönlünüze sağlık.

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Teşekkür ederim Ramazan Bey.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Yorgunluk diz boyu sanırım...

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Onuncu Köyün Adamı;
Evet bu hafta gerçekten yoğun geçti. Bugün pazar ama ben hala hafta içine hazır hissetmiyorum kendimi :)))

Yorumunuza cevap vermemişim şimdi farkettim;bağışlayın.Aşk ne kadar yalınsa kişide bıraktığı izler bir o kadar karmaşık olabiliyor. Kabuk tutmamış yaralar var iken güzellikler görülmeyebiliyor.Keşke olmasa..
Güzel bir pazar günü diliyorum size.Sevgilerle.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Kabuk tutmamış yaralar var iken güzellikler görülmeyebiliyor.

Çok güzel ve çok doğru bir tespit.
İyi bir hafta diliyorum bende size.:)
Sevgilerle..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...