29 Haziran 2010 Salı

OPERA ŞEHRE İNDİ VE CAZZZZZZZZZ GELDİ !




Programımın yoğunluğu kaleme aldığım yazıları tamamlamama engel oldu. Evet Opera şehre çoktan indi. Her zaman ümit ettiğim ama taşın altına elini kim koyar diye de merak ettiğim bir opera festivali başladı. İşin maddi boyutunu üstlenen yani taşın altına elini koyan Deniz Bank oldu. Ne de iyi oldu ! Kültür ve Turizm Bakanlığı , İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteği de bulunmakta. Katkıda bulunan tüm kurumlara teşekkür eder ayakta alkışlarım.

Festival dört hafta sürecek. Programına baktığımda G.Rossini'nin Sevil Berberi, Mozart'ın Saraydan Kız Kaçırma, Verdi' nin Aida' sının dışında operaların programlarında görmeye alışkın olmadığımız operalar mevcut. İçlerinde bana en ilginç gelen ve çok merak ettiğim Ludger Vollmer' in müzikleriyle operaya uyarlanan Fatih Akın'ın yazıp yönettiği " Duvara Karşı " sinema yapıtı.

Gösterim yerlerinin tarihi yapısının prodüksiyonlar için ayrı bir enerji yaratacağı düşüncesindeyim. Saraydan Kız Kaçırma ' nın Yıldız Sarayı'nda sergilenecek olması benim için ayrı bir heyecan yaratacak.

Festivale sekiz farklı opera prodüksiyonu yer alacak. Ankara, İzmir, İstanbul, Antalya ve Samsun Devlet Opera ve Balesi'nin yanı sıra Berlin ve Bremen Operaları da konuk topluluk olarak yer alacaklar. Benim sonraki yıllar için ümidim la Scala ve Metropolitan Oreları'nın gelecek olması. Düşüncesi bile yüreğimi sıkıştırmaya yetiyor.

Bu arada 17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali'de başladı. 1-20 Temmuz arası sürecek festival programı her sene olduğu gibi bu sene de MÜKEMMEL ! Kimler yok ki ! İsteyen detaylı programa bakar tabii ama ben en sevdiklerimi bir çırpıda sıralayacağım : Chick Korea, Tony Bennet , Seal, Stanly Clarke..... Tünel Şenliği, Caz Vapuru, Genç Caz Konserleri, Sokak Konserleri ... kısacası bu sene CAZ HER YERDE OLACAK ! Ben opera ve caz tutkunu olarak çok ve çooooooook heyecanlıyım arkadaşlar !

Herkese notların eşliğinde hiç bitmeyecek melodiler dilerim !




3 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

Aah! Şimdi İstanbul'da olmak vardı.

laleninbahcesi dedi ki...

Zührecim tv ler tek kanllıyken kültür sanat programşları ne kadar kaliteliydi... haftada bir opere , caz , klasik müzik konseri mutlaka olurdu ve dinlerdik de...ama şimdi bir kanalda böyle bir şey olsa bakıyorum hemen raiting düşüyor...
Sana keyifli saatler diliyorum..
İtalyan yokuşundan çıkarken kahve molası verme fikri süper ötesi..
Pzartesi günü tatile çıkıyoruz dönüşte senin içinde uygun olduğu bir günde gerçekleştirelim.
Çook öptüm...

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Begonvilli Ev; beklerim, başımın üstünde ! Sevgilerle.

Laleciğim hatırlamaz mıyım hiç! Kültür sanat programlarının yanında gençler için de ayrı hazırlanmış programlar mevcuttu.Ve şimdi ki gibi gece yarısı saat 2.00 de değil,izlenecek vakitte. Cat müzikali ve diğerlerini TRT sayesinde izleme imkanı bulmuş ve ne çok sevinmiştim genç kızlığımda.

Canım benim sana ve ailene harika bir tatil diliyorum.Umarım iyi dinlenirsiniz.BAk sana bir tiyo; İtalyan Konsolosluğu sokağına girdiğinde ( Tom Tom Kaptan Sok.)İtalyan Lisesi'nin tam karşısına bir bak ( Levhaya ) :)))Vee tatil dönüşünde mutlaka kahveye bekliyor seni kocaman öpüyorum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...