8 Haziran 2010 Salı

YAĞMUR


Bu nasıl bir yağmur ? Gökyüzü delindi sanki. Bana İzmir'de yağan yağmurları hatırlattı. Böyle yağarken bir de ona çat çat diye ses çıkaran şimşekler eşlik eder ve ben nereye saklanacağımı şaşırırdım.Hala da çok korkarım şimşekten. Sokakta yakalanırsam mutlaka kedi gibi girer saklanırım ya bir apartmana ya da daha farklı güvenli bir yere. Dışarıda olmayayım yeter.


İzmir yağmurlarının burdakinden farklı bir özelliği de yağmurdan yarım saat, ya da en fazla bir saat sonra tabak gibi güneş bir yerden çıkar ve her yer süt liman misali durulur, hayat devam eder. Burada gökyüzü bir türlü göstermez kendini nazlı kız misali. Gri bir hava, kafana kapatılmış fanusu hissettirir hep sana.Ama İzmir'de naz yok , kapris yok ; açılıp saçılır zilli sarman güneşi. Sarar ruhunun en gizli bahçesini, çıkarır ortaya sır bildiğin tüm güzelliklerini.


Sabah geldim gelmesine ofise ama arabamın önüne takılı plakam yok ortalarda. Sulara fazla direnemiş olacak.. Annemin İzmir'den gelme ihtimali de ortadan kalkınca içime çöreklenen sıkıntı bir türlü beni terketmiyor. Şu iki gündür herşey ters gidiyor.Biliyorum bunlar son yağmurlar, bitip gidecek ve benim tüm sıkıntımla birlikte veda edecek. Böyle istiyorum, böyle umuyorum; yapılacak birşey olmadığında ummacıya yatıyorum.


Yarına olan umutlarımla elveda diyorum..


12 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

Zührecim, Nazlı'da yağmur yağarken aynı İzmir dedi biliyormusun. Üniversitenin ilk yılında İzmir'e 60 yıldır yağmadığı kadar yağmur yağıp, yedinci kattaki odasını su basmıştı. Amfi de yanında kurbağalar zıplamıştı:))9
Yağmur bitecek ve güneş açacak hatta açar açmaz buluşalım artık...
Çok öptümmm

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

:))))))) Leleciğim ne iyi geldi postun biliyor musun? Hiç gülecek halim kalmamıştı ama bak gülüyorum :))) Evet güneş açsın ve biz buluşalım Laleciğim.Ben de çok öptümmmmm

Newbahar dedi ki...

Yer gök delindi memleketimin...
Her yer yağışlı, sel sağnak...

Seviyorum yağmuru, seviyorum yıldırımı, gök gürültüsünü.

Geçen günde öyle feci yıldırım düştüki yakına eşim aniden bağırdı ''yatın!yatın! yere, roketatar!..''
Ben sakin hala elimdeki telefonla meşgulüm. Tanıyorum yağmurun en ince sesinden, en gür sesine kadar.

Ama bu yağmurlar gerçekten sıkıntılarıda beraberinde getirdi.
Bende öyle, sıkılıyorum..
Bir yandan taşınma telaşı, bir yandan yazın karmaşası, yerleşmesi, ayrılması, özlemesi...
Şimdiden sıkıyor işte.

Güneş açacak/mı? umarım..

Sevgiler

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Newbaharcım,eşine çok güldüm :)))
İzmir'deki evimiz tüm körfezi görüyordu.Bir şimşek çakardı evin tüm camları zıngır zıngır, tabii ben annemlerin yanında :)) Ses duyulmadığı zamanlarda çok uzaktaki şimşek görüntüleri beni de cezbederdi.

Ahh nasıl yoğunsun sen şimdi; hem ruhsal hem de bedenen. Yorgunluk buna denir işte. Umarım işlerini yoluna koyabilirsin.Gittiğin yerde huzur ve mutluluk sizlerle olsun.

Sevgilerle Günizciğim :))

mavi dedi ki...

O yağmurların serinliği bize geldi yaa....İyi de oldu. İzmir semaları pamuk pamuk bulutlarla dolu. Gelişen teknoloji diyoruz ama o teknolojiyle sanki sal gibi afetlere daha çok maruz kalıyoruz. İzmir'i çok özlemişsin gibi geldi bana Zühre ?

Leylak Dalı dedi ki...

Şeniz'in dediği gibi sizin yağmurların serinliği bize de geldi. Buraya da iki gün serpti geçti. Normalde acaip yağar buraya da ama bu mevsimde değil.
Sen de benim gibi klimatik depresyonu (bu uyduruk laf bana ait) olanlardansın sanırım. Güneş görmedim mi ruhum canlanmaz:)
En kısa zamanda güneşe kavuşman dileğiyle...

bilge dedi ki...

ah zühreciğim ne güzel anlatmışsın izmirin yağmurunu köydeydim pazar günü birden bastırdı sanki kovayla döküyorlarmış gibi sonra kesildi 2 dak sonra yine şiddetlendi ama hemen durdu ondan sonra da güneş açtı orman yıkandı sanki ağaçlardan sular damlıyordu hala üzüldüm istanbulun haline haberlerden izleyince ..güneşli günler diliyorum annene tez zamanda kavuşman dileğiyle sevgiler...

Çınar dedi ki...

Yurdun her yanı aynı sanırım. Şu anda burda da şimşek ve gök gürültüsü eşliğinde müthiş bir yağmur var. Ben yağmuru sevenlerdenim ama herşey zamanında ve ayarında güzel bu sefer çok sıktı.

Güneşli günler umuduyla

Sevgiler

Esin Bozdemir dedi ki...

"İzmir'de naz yok , kapris yok ; açılıp saçılır zilli sarman güneşi. Sarar ruhunun en gizli bahçesini, çıkarır ortaya sır bildiğin tüm güzelliklerini."...

bayıldım bu sözlerine:)

İstnabul'da da adeta gök delindi!öyle bir yağmur ki!hayatın gri rengini ve içimizde küllenen sesleri akıtır gibi camlarımıza vuruyor!..
elbet güneş yine doğacak ve saracak her yanını...
sevgilerimle...

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Ahhh Şenizciğim ,özlemek ne demek ! Burnumda tütüyor İzmir ama Ağustostan önce gelemeyeceğim gibi görünüyor :((
İzmir sokaklarında benim için de gez olur mu? Özellikle Kemeraltı ve Hisarcamii civarını.
Sevgilerle canım.

Leylakcığım işte tam o dediğindenim ben de:)) Çocukluğumdan beri hava bültenlerinin sıkı bir takipçisiyimdir. Güneş bana ayrı bir enerji ve sinerji (şimdi bu laf çok moda)veriyor. Bugün fena değil hava.YArın güneş yine göstercekmiş güzel yüzünü.
Sevgilerle canım.

Bilgeciğim, yağmurdan sonra açan güneşte etraf harika görünüyor gerçekten.Ya o toprak kokusu ! CAnım benim senin köy dediğin yeri ben çok merak ediyorum.Acaba Güzelbahçe' mi neresi? Sen köy deyince benim aklıma nedense hep Güzelbahçe'nin arka yamaca bakan dağın eteğindeki köyler geliyor.
Umarım annem yakında yanımda olabilir..
Sevgilerle Bilgeciğim.

Çınarcığım haklısın çok sıktı bu yağmurlar.Belki sene içinde de çok yağmurlu geçtiğinden fazla geldi bize.Bol güneşli günler hepimiz için canım benim.
Sevgilerle.

Esmirciğim ! Ben de "hayatın gri rengini ve içimizde küllenen sesleri akıtır gibi vuruyor camlarımıza" kısmına bayıldım.Çocuğunlukla usul usul yağan yağmurda ben de böyle hissediyorum yani arınma gibi geliyor bana.Ama dünkü yağmur çok fena idi.
Güneşin aydınlık yüzü hep bizle olsun ve hayatımıza doğsun.
Sevgilerle Esmirciğim.

mine dedi ki...

İZmirin hatırlattıkları sabahın sert rüzgarı ve neredeyse sel halini alan yağmurları...
güzel günlerdi : =))

yağmurlar temizliyor dünyayı, ruhumuzu en başta
keşke zarar vermeden yapsa...

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Mineciğim sen de mi İzmir'de yaşadın yoksa bir dönem ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...