19 Temmuz 2010 Pazartesi

BEN HER BAHAR AŞIK OLURUM


Müzik bir beyefendiyi daha uğurladı notalar eşliğinde. 70li ve 80 li TRT nin hüküm sürdüğü yıllarda onun gönlünden süzülen melodiler hüküm sürerdi. Asu Maralman'ın " Bal Gibi Olur", Sezen Aksu'nun " Ben Her Bahar Aşık Olurum", Neco " O Şarkıyı Henüz Yazmadım", Coşkun Demir " Sanki Dün Gibi" aklıma geldikçe hala söylediğim, mırıldandığım şarkılar arasındaki yerlerini korur. Bu gün hala hatırlarda silinmemiş melodilere imza atmış olması popüler müzik için suya yazılmış notalardan çok daha önemli ve kalıcı yapıtlar ortaya koymuş olduğunu gösterir. Hiç bir bestesi saçma sapan sözlerle birleşip ucuz kokan mal niteliğinde olmadı. O bir müzik adamıydı. Tam bir beyefendiydi.
Lise yıllarında sürekli kasedini dinlediğim ve sahnede de görme imkanı bulduğum Müşfik Kenter' in "Bir Garip Orhan Veli" nin müziklerinin yanısıra " Uyuyan Güzel" müzikali, M.Ali Birand'ın " Galatasaray Belgeseli" , Haldun Taner'in " Bu Şehr-i İstanbul Ki" oyununun, Kültür Bakanlığı'nın hazırlattığı " İpek Yolu" belgeselinin müziklerini de yapmış, uluslararası ve ulusal pek çok müzik festivallerinde ödüller almıştı.
Cumhuriyet Gazetesindeki köşesinde müzik yorumları yapan üstadın 800 bestesi bulunuyordu.
Yüce Yaradan'nın gittiği yerde de seni notasız bırakmaması dileklerimle, uğur ola büyük üstad !

12 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

Ne hoş şarkılar değil mi? Hoş bir seda bıraktı ve gitti... Huzur içinde uyusun.

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Gerçekten de öyle .Sıcak bir günde esen meltem rüzgarı gibiydi....

GÜVEN SERİN dedi ki...

Bu güzel insanlar için Tanrı'dan Rahmet bile dilenmemesi gerekir diye düşünüyorum. Çünkü onlar; Tanrının istediği insana çoktan ulaşmış sanatın erdemini, nezaketini insanlaştırmış insanlar...

Hoşçakal sözlerin ve seslerin efendisi; hoşçakal.

Asuman Yelen dedi ki...

Bir müzik insanı olarak değerini ne güzel ortaya koymuşsun Selmi Andak' ın. Bazı günümüz 'sanatçı' ları keşke biraz inceleseler bu üretken ve saygıdeğer yaşamı ve kendilerine çeki-düzen verseler.
Ellerine sağlık Zühre' cim.
Bu vesileyle bir kez daha rahmet diliyorum Allah'tan bu güzel insan için.

cenebaz dedi ki...

İnsanın ardından böyle şeyler söylenmesi ne güzel! Nur içinde yatsın.

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Çenebaz'a aynen katılıyorum Zühreciğim,insan arkasında kendisiyle ilgili bu kadar iyi düşünceler ve iyi dilekler bırakabiliyorsa,ne mutlu ona..Ağzına sağlık..

Arzu Sarıyer dedi ki...

Cumhuriyet Çınarından bir yaprak daha düştü.yeri belki hiç doldurulamayacak.Eserleri ile ancak bizler yaşatacağız.Kutlarım Sevgili Çoban Yıldızı bu güzel yazı ile eşsiz sanatçıyı konu ettiğin için.Sevgiler.

Banuca dedi ki...

Bizim gençliğimizin şarkıları daha bir anlamlıydı, daha duygu yüklüydü, çünkü Selmi Andak gibi sanatçılar vardı, yeri doldurulamıyacak bir ustayı daha katbettik ama eserleri ile yaşayacak....

didem dedi ki...

Bir yildiz daha kaydi. Artik o sarkilarda yasayacak.

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Güzel düşünceler birleşip yerine ulaşmıştır sanırım...

Herkese çok teşekkür ederim. Sevgilerle!

Zeugma dedi ki...

Sevgili Çobanyıldızım;
Müşfik Kenter'in tek kişi sergilediği ''Bir Garip Orhan Veli'' yi ben de izlemiştim. Hem de (ilk kez) en ön sırada... Tesadüfü görüyor musun yine ? Demek müzikleri üstada aitti, bilmiyordum..
Yeri doldurulamayacak değerlerden. Çok beyefendi ve kaliteli bir insandı, dediğin gibi...

Uğurlar olsun bu büyük üstada..
Mekanı cennet olsun...

Bu yazıyla anma fırsatı yarattığın için teşekkürler canım...
Sevgilerimle...

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Zeugmam, ne müthiş bir oyundu değil mi? Müşfik Kenter ne kadar mükemmel oynamıştı.O zamanlar kaset çalar ve en mükemmeli walkman vardı.Yatağımın kenarında, her daim elimin altında duran kasetlerdendi.Bir oyun, onu oluşturan tüm'den ibarettir.O oyun tabii ki müzikleriyle bir bütündü, mükemmel oyuncusuna rağmen.Hepsini tekrar tekrar gönülden alkışlıyorum.

Seni de kobbadan ( ama bu aralar kobacan demeye başladı Balkız )kucaklıyorum :))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...