18 Mayıs 2011 Çarşamba

BALÇIK


Bir Seçim ucuzluğu almış başını gidiyor. Ağzından köpükler saçarak konuşan liderlerin karşısındaki- ler onlardan da beter kudurmuş alkış tutuyor. Tv görüntüleri karşısında bir an galadyatörleri seyreden ve alkış tutan insan manzaraları geldi yüzyıllar öncesinden . Dar ağacına asılacak insanları seyretmek için meydanları dolduran insanların aldığı hazzı gördüm gözlerinde. Acı ve orgazm karışımı bir hissiyat ile olan biteni seyreden insanoğlu. Onların aldıkları zevk karşısında partnerini daha da coşturmaya çalışan partner edasının oluşturduğu zeminsizlik, seviyesizlik ve alaturka taktikleri kaset savaşlarıyla daha da ayyuka çıkmış durumda. Yaşadıkları ülkeyi cennete çevirme vaatlerinin ümitleri kalmamış insanlar üzerinde hiç bir etki yaratmayacağını bilenler , ülkeyi koca bir arenaya çevirme hususunda ant içmiş gibiler. Dallas dizisiyle cinselliğin entrikayla bulaşmış yüzü ile tanışan Türk toplumunun o yıllardaki naif ve bakir halini özlememek mümkün mü? İnternete düşen görüntüler, gizli çekim, kaset görüntüleri izleyenleri doyurmuyor artık. Daha fazlasını isteyecek , gün geçtikçe bu arzu daha da kamçılanacak giderek . Belden aşağı toplum haline gelmenin yarattığı seviyesizliği yukarı çekme çabaları hiç bir işe yaramıyor. Çığ aldı başını gidiyor; önüne geleni kendine katarak ..

Zerafet ile buluşan cesareti , aklı , fikri , çabayı; meydana gelen sonuç mağlubiyet bile olsa ayakta alkışlayan toplumlar için yarınlar bir muamma değildir. Yuhalama, iftira, hakaret, sövme recm ile harmanlanmış savaşların ne galibi ne de mağlubu bellidir. Kaybeden sadece toplumun kendisidir.

13 Haziran sabahı yeni bir Türkiye'ye uyanmayacak kimse. Hiç bir şey bir önceki sabahtan farklı olmayacak. Kirlendiğini farkedebilenlerin çabası ve pişmanlığı bile yetmeyecek; geri dönüşü yok yaşanılanların. Taziyeler sunulur !

10 yorum:

parka dedi ki...

bittik biz.
külüz artık
rüzgar bekler bir kül yumağı kadar kara ve aciz
turna uçmuyor artık gözlerimizden
sözler kirlenmiş
avuç içlerimiz onursuzca sözde temiz
güneş bile lekelenmiş
herhalde bu toplumla birlikte
koyver gitsin gibi gibi
ebediyete gideriz

Esin Bozdemir dedi ki...

Her geçen gün giderek artan; kokuşmuşluk,çürümüşlük...sonumuz hiç'liğe doğru gitmekte!..

Zerafet ile buluşan cesareti ve aklı kaybetti bu millet!..tüm değerler alt üst oldu gerçekten çok acı!..geçmişten hiç bir ders alınmadı ve yazık ettiler vatanımıza!..insanlığa!..en çok acı çekenler her şeyin farkında olup çaresizce çırpınanlar ve yüreği titreyenler!..

Tüm sözlerine yürekten katılıyorum Zühreci'ğim..ama her şeye rağmen "bittik!" dememeliyiz yine de!..zararından neresinden dönülürse bunu artık ne sayacaksak ! ve biz kazanıncaya kadar mücadeleyi sürdürmek gerek!..

ama kayıp bir neslin çocukları olarak bu yaşadıklarımızdan ve sonuçlarından fazlası ile yara aldığımız!gerçeğini de hiç bir zaman unutmayacağız!..

sünter dedi ki...

Bende ayni seyleri hissediyorum izlerken. Hatta referandum esnasinda Türkiyedeydim de simdi iyiki orda degilim su aralar diye seviniyorum.Utanarak...
Sokaklardan gecen secim arbalarina insanlarin hic tepki vermemesi sinirlerimi bozuyordu. Televizyonlari kapamak kolay allahtan.
Bu kadar seviyesizlige tutulan alkis inanki midemi bulandiriyor.
Ama galiba insanlarin bir cogu böyle siyaset adamlarini seviyor. Zerafet ve nezaketi ne yazikki pisiriklik, atip tutanida delikanli güclü adam olarak anliyorlar.
Yazik...

bilge dedi ki...

Çoban yıldızım tesbitlerin içimden çığlıklar olup gittikçe büyüyen isyanlarımı düşüncelerimi anlatmış dilerim insanlarımıza doğru düşünme gücü gelir sevgilerimle..

Zeugma dedi ki...

Ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi olan biten!

Eski Yeşilçam filmlerinde rastladığımız en bayağı mahalle kavgalarını bile geçmiş durumdalar.
Bu dönemde gördüklerimiz kadar seviye düşmemişti hiçbir zaman...
Yaptıkları sadece; bu inanılmaz yollarla birbirlerinin itibarını aşağıya indirme savaşları...
Başka hiçbir şey değil.
Seçim meydanlarında, üstelik ''halkın parasıyla halka sunulan'' bu propagandaları hayret ve dehşetle, ülkem adına korku ve endişe içinde izlemekteyim ben de.
Yok mu bu gidişe bir dur diyecek...??

Kaleminden ve yüreğinden öpüyorum sevgili Zühreciğim.
Sevgiyle...

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

KARA KALEM, Ahmetciğim hislerini ne güzel dökmüşsün kaleme.Bunun üzerine ne desem boş.Sevgiler arkadaşıma.

ESMİR; Esinciğim çok haklısın bittik dememek lazım. Sonuna kadar mücadeleye devam etmeliyiz ki biz vicdan ve sağduyu sahibi olanlar için bir azap,pişmanlık sözkonusu olmasın.Sevgilerle Esinciğim.

SÜNTER ciğim malesef öyle. İnsanların itibar ettikleri kendilerini yansıtıyor aslında.Seçimin her anlamdaki kirliliği mide bulandırmayacak gibi değil.Keşke buradan umut başta olmak üzere güzel rüzgarlar göndersek sana. Sevgilerle!

BİLGE ciğim o çığlık bazen kulaklarımı sağır etse de duymasam diyorum.Ama ya gördüklerimiz...Unutmak mümkün değil.Üçmaymunu oynamak da mümkün değil. Tarih de unutmayacak.Affedilmeyecekler.
Sevgiler sana ve güzel İzmir'ime!

ZEUGMA'm bu gidişe dur diyecek birileri çıkmıyor.Çıktığını düşündüklerimizde bu çamura bulanıp kirleniyor,dibe batıyor. Tarih politik karşılaşmalar,müsabakalarla dolu dolu. İnönü'nün Lozan Zaferi gibi içinden zeka , deha, inanç fışkıran kaç hamle ile karşılaşıyoruz. Eskiler bükemedikleri eli öperlemiş.Şimdikiler bir de üzerine tükürüyor.

Sevgiler Zeugma'ma!

didem dedi ki...

Politik zafer degil de ulkemizi guzel yerlerde gordugumuzde zafer kelimesi yerini bulacak bence! Yoksa grupmus partiymis hic onemli degil. Herkes tek bir amaca yonelse bu is kurtulacak ama...

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Haklısın Didemciğim.Bu vatanın tek olduğu idrağını yapamayanların cehennemi haline geldik.

Gezi/yorum... dedi ki...

Bir fotoğraf tek basına herseyi anlatmış...
"Eğer öyküyü sözlüklerle anlatabilseydim bir fotoğraf makinesini pesimden sürüklemem geremezdi" (Lewis Hine)

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Haklısın Gezi-Yorum..

Uğradığın için teşekkürler! Sevgilerle!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...