21 Haziran 2011 Salı


Öğlen çıktım adliyeden. Havasızlık ve ter kokularından bayılmama çeyrek kala bitti duruşmalarım . Arabaya biner binmez son ses açtım teybi; içimdeki gürültüyü bastırmak adına. Rock dan her daim keyif almama rağmen hiç öyle son ses açık teyp dinleyicisi olmadım. Bas'ın davul ile flörtü caz armonileri ile daha hoş gelmiştir bana hep. Ama bu sefer iyi geldi bangır bangır müzik sesi... Hiç iyi bir hafta geçirmedim. Ev reisinin rahatsızlığının ayak seslerini saymazsak yaklaşık yirmi günü bulan rahatsızlığı artık üzerimde ve ruhumda bir türlü aydınlanmayan gökyüzü depresyonu oluşturmaya başladı. Daralan içimi ferahlatacak çıkar yol uzakta mıdır yoksa yanı başımda da ben mi göremiyorum. Etrafımdaki insanların sabrıma ve güleryüzüme methiye düzmeleri bile sinirimi bozmakta. Ben boynuzları çıkmış bir şeytan olmak istiyorum,elinde tırmığıyla. Birilerinin poposunu dürtükledikçe kahkaha atma hallerinin hayali bile zevk veriyor. Sabahlara kadar sokaklarda sarhoş dolaşmak ( hiç içmem ), sahillerde uyumak ( üşürüm) , nereye gideceğimi bilmeden gitmek istiyorum burdan ve mümkünse kendimden ve herşeyden. Biliyorum bu bana hiç yakışmayan bir yazı oldu ama ben bu denetimli , sorumlu, pozitif ve herşeyi tolore eden halimden uzaklaşıp bana hiç de yakışmayan şeyler yapmak istiyorum. Hiç kimsenin benden beklemediği şeyleri...


10 yorum:

Asuman Yelen dedi ki...

Hiiç kasma kendini Zühre' cim. Bunlar o kadar doğal ve insani gereksinimler ki. Hepimiz zaman zaman istiyoruz bu kaçmaları. Böylece sende defo ya da bir küçük yanlış aramak üzere mevzilenmiş, bundan zevk duyacak 'dost' larını da tenımış olursun. Seni seven her halinle sevmeli. Ve hayat çok kısa.

Zeugma dedi ki...

Ah bilsen Zührecim..arada benim de olur aynen böyle...Müziği son ses dinlemek özellikle çok tuttu (yalnızca 5 dk ama)..
Sen istesen de şeytan olamazsın. Ama arada benim gibi seri katil olmak istiyorsundur mutlaka (yalnızca hak edenlere)...
Sahilleri boşver..Dağlara doğru rotayı çevir ve bağır bağırabildiğin kadar!
Sen bu postu ben bu yorumu yazdık ya..Bu bile iyi geldi :))
Sevgiler sana en kocamanından!

Esin Bozdemir dedi ki...

Sevgili Zühre'cim, aile resinin rahatsızlığı için çok geçmiş olsun!.. Yorulmuşsun çok!.bıkmışsın yaşadığın topyekun şeylerden!o (niye üzerimize yapışırsa ki)mecburi roller hepimizi zaman zaman ne çok yoruyor!.arada sırada içinden geldiğince davranmak lazım!..

Umarım en kısa zamanda iyileşir ve ihtiyacınız olan bir dinlenmeyi gerçekleştirirsiniz!..(seçiminiz olan yukarıdaki manzara gibi!) sağlık, dinginlik ve huzur dilerim..Sevgilerimle..

GÜVEN SERİN dedi ki...

Bazen kapımızı çalan ses; o anın sesidir; "hadi yaşamın içine uzat kendini,birkaç saat,başkalarının istediği gibi değil; kendi için coş,çıldır"der bize. Ve beden dans etmeye başlar; figürler öğretilerden çok başkadır ve başka insan olmanın da başkalığı sarar ruhumuzu...

Evin reisine selam ve geçmişler ola. EVin kadınına her fırsatta coş ve çıldır ve üşü nasihatları ile hoşçakal.:))

Çınar dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım.
Belli ki çok sıkılmış hatta boğulmuşsun bu aralar. Üstümüze yaftalanmış roller bizi bazen ne çok zorluyor değil mi? Olmamız gerektiği gibi davranmak adına içimizden gelenleri yapmayı baskılamakla geçiyor hayatımız. Boşver biraz, al eline tırmığını çıkar boynuzlarını, Eğer rahatlatacaksa seni.

Huzurlu sağlıklı günlerin yakın olması dileklerimle.

bilge dedi ki...

Offfff offffff ben artık offfff çekmiyorum bu durumlarda sevgili zühre bağırıyorum ama şanslıyım köydeki evim köyden uzakta sincapların cirit attığı kuşların cıvıltısı bol bir yerde o yüzden sesim çıktığı kadar bağırabiliyorum..henüz yazlığa gitmedim 5 temmuzdan sonra giderim..çok geçmiş olsun..evde birinin hasta olması zor bir de işlerin yoğunluğu seni çok iyi anlıyorum..işlerim nedeniyle eve uğradım yazını okuyunca bir şeyler yazayım dedim hadi ben kaçtım çokkkkkkk sıcak köyüme gideyim..sevgiler....

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Asuman Ablacığım, haklısın hayat çok kısa ve zaman akıp gidiyor ve ben belki de bu akıp giden zamanın bana değen kısmını yeni yeni farketmeye başladım.'Dostlar' ise hep deparda bekliyor :)
Sevgilerimle!

Zeugmacığım seri katili okuyunca çok güldüm:))) Gerçekten de öyle neler, ne çeşit ölümler hayal ediyorum bir bilsen müstakbel maktüller hakkında :))Olmuyor tabii ama düşünmesi bile rahatlatıyor.Şu sahilde uyumayı yazdıktan sonra aklıma geldi; biz üniversitedeyken ne çok uyurduk sahilde güneşin batışını yakalamak adına.Hiç üşümezdim:) Ama şimdi üşüyebileceğimi düşünüyorum sanırım git gide yaşlanıyorum:)
Haklısın bu yazıyı yazmış olmka bile rahatlatmış beni şimdi hissediyorum.
Kocaman sevgilerle!

Sevgili Esin, geçmiş olsun dileklerinle birlikte temenniler için çok teşekkür ederim.HAklısın çok doldum sanırım, tolere etmekte zorluk çekiyorum herşeyi.Bu aralar en çok delilere özeniyorum.Ne yaparlarsa yapsınlar hiç yadırganmıyorlar :)Ara ara içten geldiği gibi davranmak lazım sanırım.Eskiden bu konuda daha başarılıydım.Güzel günler hepimizin olsun Esinciğim.
Kucak dolusu sevgiler!

Güvenciğim, postları cevapladıkça aklıma gelenler geliyor.Ben böyle değildim inan.Biraz asi,başına buyruk,dediğim dedik,özgürlükçü, kimseyi kolay kolay takmayan biriydim.SAnırım anne olmakla birlikte biraz değiştim.İyi mi? Hayır! Memnun muyum bu halimden? Hiç!
Sevgiler sana ve Tekirdağ'a!

Çınarcığım çok teşekkür ederim. Evet evet o rolerden sıyrılmayı bir becerebilsek daha rahat bir hayat bizi bekliyor olacak, ama ..Hayata geçirebilmek bir hüner sanırım.
Kocaman sevgilerle!

Ahhh Bilgeciğim, sincaplar dedin ya hayalini kurdum.Sadece rüzgar,ağaçlar ve sincaplar..Harika olmalı! Çok şanslısın.izmirden hava durumlarını alıyorum, gerçekten çok sıcakmış..
Sana ve canım İzmir'ime kucak dolusu selam ve sevgiler!

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Bir çok kişini feryatlarına tercüman
olmuşsunuz sevgili Zühre.

İyi bir tatil geçirmenizi dilerim.

Sevgilerimle..

didem dedi ki...

Rock seni rahatlatti ise tamamdir. Bazen o an ne yapmak iyi gelirse onu denemeli. Bazen birisi ile konusmak bazen disari cikip yurumek bazen yazmak iyi geliyor.
Hepimize oluyor. Sen iyi ol!:)

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Sevgili JİVAGO, gerçekten iyi bir tatile ihtiyacım var.Sanırım Temmuz ortası :)) Teşekkürler ve sevgilerle!

DİDEMCİĞİM, haklısın ara ara hepimizde oluyor; önemli olanı da çok çabuk sıyrılmak galiba. Sana ve tüm aileye sevgilerle!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...