27 Nisan 2012 Cuma

İLK MÜRÜVVET


Ufaktan ufaktan bir çalışma vardı ama ihtimal vermedim. Ne de olsa henüz ana sınıfı bile değillerdi, miniktiler. "Anne kelebek oldum ben", " aaa ne güzel , hadi söyle" , " ı-ııhh unuttum işte".. Diyologlar hep böyle kaçak güreş. Ta ki 23 Nisan'dan iki gün öncesine kadar öğretmeni, çantasına bayramda giymesi gereken kıyafetleri belirtene kadar ciddiyet anlaşılamadı bizler tarafından.

Bayramlar hep mutlu etmiştir beni. Ama bu bayram başkaydı, kızım ilk kez sahneye çıkacak kelebek olacaktı. Heyecanımın yanında endişelerim de vardı. Çünkü Balkız çok alkıştan, fazla tezahürattan hoşlanmaz, bizim gösterdiğimiz coşkudan rahatsızlık duyar bazen bulunduğu ortamı terkederek tepki gösterirdi. Ya bizi gördüğünde sahneyi terkederse? Aklımda hep bu ihtimal vardı. Akşamdan hazırladım kıyafetlerini yanyana dizdim ; ben ondan heyecanlı ve telaşe. Sabah herkes uyurken sofrayı kurdum ama kursağımda bir yumruk ; ya sahneyi terkederse? Elimi kafamdaki düşünceleri kovmaya yarayacakmış gibi sağa sola salladım ve çocukluğumdan beri her bayram  " bugün bayram erken kalkın çocuklar..." şarkısını yine çenem titreye titreye söyledim. Nedense ben her bayram  böyle duygusallaşır gözyaşı israfına sebep olurum. Çoğu duygusal durumlarda domuz duyarsızlığına bürünebilen biri için bu durum beni gerçekten sarsar ,şaşırtır ama değişmez. Bayramlar hep duygusal ve özeldir bana.

Balkız da o sabah her zamankinden enerjik ve mutlu uyandı. Kahvaltı sonrası evden çıkarken Baba ile gözgöze geldik ; onda da bir sıkıntı..

Sahnenin tam karşısında arkalara doğru yer bulduk . Önce Şehit'ler için saygı duruşu ardından İstiklal Marşı . Büyük kısmını söyleyemedim dudaklarımı büzmekten ve gözyaşlarımı silmekten . İyi ki hep böyle bir kadın olmadığımı düşündüm, ne sıkıcı olurdu(m) . Akabinde minikler anons edildi ve Balkız sahnede ! Sadece tek bir gösteri beklerken Balkız başka bir grupla şiir okuyor hem de yüzünde çok ciddi ve kendinden emin bir ifade ile.  Ardından da kelebek gösterisinde . Şoktan kurtulamadan gösterisi bitti. Endişelerimiz yerini bulmadı. Balkız sahneyi terketmenin ötesinde  kendisinden daha büyük sınıfın gösterisini kurtarmıştı; hastalandığından gelemeyen çocuğun yerine geçip şiirini ezberleyerek . Müthiş bir iş başarmıştı .

Gösteri sonrası o sınıfın öğretmeni önce Balkız'a sonrasında da bize teşekkür etti.

Ben o gün hep ağladım ve müthiş sıkıcıydım. Ama Balkız hem gösterisi hem de kendi  başarısı için gözyaşı döken annesinin bu kulak memesi yumuşaklığı ve ıslaklığı için çok ama çok mutluydu.

Bir ilki yaşamıştık ailece ve kısacası hepimiz mutluyduk. Balkız bizim tahminimizin de ötesinde büyümüştü. Evde bize çetirdiklerinin adı "şımarıklık" , bizim o gün yaşadıklarımıza ise aile büyüklerinin vermiş oldukları ad  "  ilk mürüvvet"  olarak adlandırılıp kayıtlara geçti.

11 yorum:

Asuman Yelen dedi ki...

Canım benim. Gece gece duygulandım yine bak. Boğazın da sıkışmıştır senin. Nefes alma güçlüğü de çekip bir an korkmuşsundur muhtemelen...
Daha nice başarılarını ve mürüvetlerini gururla ve hep aynı sıcak gözyaşlarıyla izlemeni diliyorum Zühre' cim.
Sevgiler...

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Asuman Ablacığım, evet yazarken bile aynı duygusalıkla boğazım sıkıştı yine ve nefesimi tuttuğumu farkettim :)
Amin, nice başarılarına ve hayırlarına!
Sevgiyle kucaklıyorum seni!

laleninbahcesi dedi ki...

Daha nice başarılara imza atsın BALKIZ...Evladının hep böyle güzel mutlu günlerine tanık olasın sen de Zührecim.
Nazlı'nın lise mezuniyet töreninde ve Gamze'nin kep töreninde biz karıkoca ağlamaktan helak olduk:)))
Hep mutluluk gözyaşları olsun hepimizin hayatında...

Öptüm çok

Zeugma dedi ki...

Canım benim ya :))
Ama yerim ben bu minicik Hâkime Hanım'ı annesi...
Daha bu yaşında o küçük yüreğinde hissettiği sorumluluk duygusundan kaynaklı başarısı için kutlar, tüm yaşamı boyunca artarak süren daha nice başarılar dilerim...

Öpüyorum, sevgilerimle...

cenebaz dedi ki...

Daha nice mürüvvetlere inşallah.

Arzu Sarıyer dedi ki...

Zühre'ciğim o anları yıllar sonra tekrar yaşadım yazını okurken.Özgem bizi görmesin diye direkler arkasından seyretmiştik büyük heyecanla,daha dün gibi.Nicelerini gördük ;diliyorum siz de nicelerini mutlulukla göreceksiniz...Kutlarım Balkız'ımızı sevgiyle öpüyorum.Selam ve sevgiler.

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

LALE ABLACIĞIM lise ya da ünv. töreninde bizim yaşlar bir hayli kemale ereceği için kapıda muhtemelen ambulans bekleyecek :)))))))))İnan bende böyle bir potensiyel mevcutmuş.Babaanneme kızardım dibine düştüm:)) Güzel dileklerin için çok teşekkürler,inşallah! Kocaman öptüm!

ZEUGMAcığım çook teşekkür ederim.Bir görmen lazımdı yüzündeki ciddiyeti, dediğin gibi Hakime Hanım sanki :)))

Kucak dolusu sevgiler!

CENEBAZ, amin inşallah,çok teşekkürler! Sevgilerimle!

ARZU Ablacığım ,tekrarları bize de nasip olsun inşallah! Çok teşekkür ederim.Kocaman Sevgilerle !

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

DİDEMciğim yorumun mailime düşmüş ama buraya kaydolmamış ne hikmetse.Blogspotun da arada kafası karışıyor demek ki :)))Temennilerin ve tebriğin için çooook teşekkürler canım! Sevgiyle kucaklarım!

sünter dedi ki...

sevgili zühre,
nerelere götürdün sen beni böyle.....evet sizin ilk mürüvetiniz ama inşallah daha nice mürüvetler yaşayacaksınız hep birlikte ve inan bana her defasında aynı tedirginliği aynı endişeyi, aynı gururu sanki ilk kez gibi yaşayacaksınız...
Kocamaaan sevgiler:)

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

SÜNTERciğiiimmm çoook teşekkürler! Kucak dolusu sevgilerle :)

didem dedi ki...

Neyse en azindan almissin yorumumu. Bende hay allah benim yorum yok diyecektim ki bana cevabini gordum:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...