28 Mart 2010 Pazar


Çikulata : turulata


Mikrofon : fikrofon


Kocaman : kobadan


Koca'n : kodan


Uçak : utak


Bamya : manya


Limon : ninon


Babaanne : mamaane


Makyaj : mekyaj


Ruj : lüj


Kaşar : kasar


Küçük : cücük


Gitti : ditti


Portakal : porkatal


Zühre : süülee


Piyano : pinano


Kağıt : gıııt

şu : su

........




Yıllar evvel henüz evlenmemiş ve anne olmamış zamanlardan birinde çocukluk arkadaşımla laflarken sürekli henüz küçücük olan kızından bahsettiğini farkettim. Konu dönüp dolaşıp hep ona kızı Burcu'ya bağlanıyor. Aa dedim benim arkadaşım buldumcuk olmuş. Dedim hafta sonları ne yaparsınız? , o dedi Burcu' nun zevk aldığı yani istediği yerlere gideriz. Hoppaaaa ! Offfff dedim içimden ne sıkıcı bir hayat, içim bayıldı ! Kırk yıllık arkadaşla şöyle doyum tokum konuşulmuyor. Nasıl değişti böyle , muhabbet hep aynı , hep çocuk , hep çocuk . İçimden öffleyip öffleyip izin istedim ve KAÇTIM.

Aradan yıllar geçti ve ben 35 yaşında anne oldum. Gördüğünüz üzere kızımın lügatını yapacak kadar buldumcuk oldum. Valla oldum. Herşey onun üzerine kurulu. Yatış-kalkış , gitme-gelme, yeme-içme, oturma-kalma...... tüm eylemler ona bağlı. Sıkıcı mı ? Değil tabii ki ! İnsan başına gelince anlıyor; bundan önceki hayatının ne kadar sorumluluk yüklü olsa da az kaldığını , ne kadar dolu olsada aslında ne kadar boşu doldurduğunu, ne kadar eğlenceli olsa da aslında gülümsediğini, ne kadar mutlu olsa da aslında yetmediğini, ne kadar güçlü olsa da aslında gücünü bilmediğini... Evet annelik büyük güç veriyor, hem yüreğe hem de sürekli talepleri bol olan yavruya koşmaya yarayan bedene.


Sanırım BAlkız gözümün önünde beni bile şaşırtan hızla büyüyor ve biz henüz 3 sene olmasına rağmen bazı bebeklik anektodlarını hatırlamakta güçlük çekiyoruz. Balkız 18 yaşına geldiğinde bizim yaşlarda kemali alacak ve belki de hiç mi hiç hatırlayamacağız. Umarım onun sağlıklı ve mutlu bir birey olduğunu görme şansına erişiriz.


Herkese mutlu pazarlar dilerim.

31 yorum:

Zeugma dedi ki...

Bak şu şansımaa..
Hemen gördümmm :))
Canım benim yaa..Kocaman olmuş,genç kız gibi. O ne tatlılık öyle :))
Bi daha öp benim için bir daha ne olurr :)) Akşamkiler yetmezzz !!

Eminim ki günleriniz onunla baldan tatlı geçiyordur..Senin gibi bir annesi varken sırtı yere gelmez ve her yönden sağlıklı ve mutlu bir birey olur, eminim canım...

Maşallah, Allah nazarlardan saklasın, diyorum..
Ve onunla birlikte sağlık, mutluluk ve huzur içinde upuzun bir yaşam diliyorum size Zührecim...

Sevgilerimle...

Leylak Dalı dedi ki...

Balkız da bal kızmış gerçekten, bahtı güzel, sağlığı yerinde olsun, sevdikleriyle büyüsün.
Her yaşı ayrı güzel oluyor Zühreciğim ve inan yaşı ilerledikçe sevgisi de artıyor. "insan çocuğunda emeğini severmiş" derlerdi, gerçekten öyleymiş, büyüdükçe sevginin artmasının bundan güzel bir açıklaması olamaz.
İkinize de kocaman sevgiler yolluyorum...

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Oy oy oyyyyy yerim onu bennnnn :)allah bağışlasın öpüyorum Balkız'ı ve seni:))

cenebaz dedi ki...

41 kere maşallah, kendi de güzel dilleri de. Annesi, İzmir'deki teyzesi yerine kocaman kocaman öp onu.

Asuman Yelen dedi ki...

Yine çok sevdiğim şeyi yaptın çoban kızı, güzel kızınla başladın, hayatın ta kendisini anlattın. Bence tüm yazılarına böyle başlamalısın. O güzellik yaşamın özü, saflığıyla, masumiyetiyle. Sanki onun adıyla başlayınca her şey tüm çarpıklıklar daha net görünüyor. Çözüm de daha gayretle aranıyor.
Onlar için güzel bir dünya diliyorum.
İyi haftalar canım...

bilge dedi ki...

zühreciğim o kadar çok çabuk büyüyorlarki arkadaşınız oluyorlar yıllar çok çabuk geçiyor benim kızımda porkatal derdi birde kipat derdi bende küçükken yumurtayı uzun süre söyleyememişim yırtama demişim inatla allah ona güzel günler görmesini barış içinde güzel bir dünyada yaşamasını nasip etsin maşallah diyorum ve cokkkk öpüyorum..sevgiler arkadaşım...

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Merhabalar Zühre hanım,

En çok anababa'nın nazarı değermiş.
Bahtı açık mutlu olmasını dilerim.

Sevgilerimle

Newbahar dedi ki...

Maşallah, dillerini çözmek için bebe sözlüğü gerek :)

Çabuk büyüyorlar, onlarla dertleride büyüyor. Bazen (bende iki oğlan olunca), uyusalarda kafamı dinlesem, okula gitselerde bilgisayar bende kalsa diyorum :))
Sonra ara ara hasta oluyorlar, keşke onların yerine ben hasta olsam diyorum.
Annelik çok zor çoban yıldızı..
En tatlı dönemleri imdi Balkızın. Ama çabucak geçiyor, hızla büyüyorlar.

Allah mutluluğunuzu daim etsin, kobadan kobadan gülün ailecek.

Sevgiler

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

ZEUGMAM, canım benim, canım arkadaşım çok teşekkür ederim. Ana- baba taht yapar ama bahtını Allah verirmiş.Umarım bahtı açık olur.Evet onunla zaman çok çabucak geçiyor. Hele şimdi biraz daha büyümesiyle birlikte işlere ağırlık vermeye başladım.Aklım hep evde, onda:))) Telefonla her fırsatta aramamak için cebelleşiyorum kendimle.Bak teyzesi bu akşamda öpeceğim senin için hem de sıkıştırarak. Ben yoğurmadan sıkış-pıkış yapmadan öptüğümü ve doyduğumu anlamıyorum nedense :))))))

Sevgiyle kucaklıyorum seni.

LEYLEKCIĞIM, Amin ,canım benim. Ne güzel söylemişsin "insan çocuğunda emeğini severmiş" , ne kadar doğru. Hep hissettiklerimi ifade etmeye çalışırken birşeyler eksik kalırdı.Bu lafı duyunca işte tamam dedim.Tüm güzel dileklerin için çok teşekkür ederim Leylakcığm.Sevgiyle kucaklıyorum seni.

SEVGİLİ DALGALARI AŞMAK, çoook teşekkür ederiz, biz de Balkızla öperiz seni.

Sevgili ÇENEBAZ, kobadan kobadan öpüyorum Balkız'ı senin için :)))

ASUMANCIĞIM, canım benim ne güzel dile getirmişsin.Haklısın onlara bakınca umut doluyor insanın içi, ha gayret diyor insan, hayata daha da bir asılmak geliyor içten.Sağol canım arkadaşım güzel dileklerin için.Gönlün gibi güzel olsun hayatın.Sevgilerle.

BİLGECİĞİM, canım benim. Tüm dileklerine Amin diyorum. Herkesin evladıyla birlikte benikini de korusun Mevlam. Dört gözle bekliyorum büyüyüp bana arkadaşlık yapacak yaşlarını. Sağol canım benim. Sevgiyle kucaklıyorum.

SEVGİLİ JİVAGO, Allah nazarlardan saklasın tüm çocukları, benimkini de. Teşekkür ederim.Sevgilerle.

NEWBAHARCIĞIM, çok teşekkürler. Haklısın sende iki tane hem de oğul.Kızlar ne kadar yaramaz olsalarda oğlanların ki ayrı olur diyorlar. Allah bağışlasın hepsini canım benim. Aman dediğin gibi sağlıklı olsunlar da kudursunlar, ben de razıyım. Annem de hep der, şimdi iyi zamanlarınız büyüdükçe sorunları da artacak. Varsın olsun, yeter ki onlarla olsun :)))
Sevgilerle. Oğullarını da öpüyorum !

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Çok tatlı tam ismi gibi "balkız"
Allah nazarlardan saklasın.
Unutulmuyor Zühre'cim, belki günbegün değil ama çoğu şey unutulmuyor. Ona bir blog açsan ve kayda değer şeyleri yazsan, hem onun için hem senin için iyi olur!!!! diyorum ama diyeceksin ki şimdi "zamanı nasıl kazandığımı biliyormusun" ve haklısın.
Her ikinize de sevgiler canım...

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

NURCUĞUM, canım benim çok teşekkür ederim.Demek unutulmuyor; sevindim.Belki de şimdi yorgunkuktan böyledir değil mi? Şu blogaçma fikri benim aklıma hiç gelmemişti inan.Harika bir fikir.Ama dediğin gibi zaman...Ama yine de aklıma soktun ya belki de gerçekleştirebilim.Sağol canım benim. Sevgilerimle.

Gülen Tezer dedi ki...

:) Hayır hep hatırlayacaksınız :) Unutmaya ramak bile kalmayacak. Aklınızda soru işareti kaldığında büyüdüğüne tanıklık etmiş biri hatırlamakta bir anlık zorluk çektiğiniz konuyu tamamlayarak Balkız'ın anılarını yeniden canlandıracak. Benim evladım yok ama teyzesi, bir anlamda da anne yarısı olduğum Erdim'den biliyorum :)Literatüre de bayıldım bu arada. Bizimki de böceklere mehmi, bana da KAMİ derdi :) Kami Japonca'da kahraman demek :P (araya da reklam aldım ya gözüm açık gitmem artık)
NOT: Biz de buldumcukların önde gideniyiz :) Bütün buldumcuklar elele :)))

Posta adresinizi bilmiyorum, bana bir posta yazarsanız sevinirim.

Gülen Tezer dedi ki...

Posta adresimi yazmayı unutmuşum; gulen.tezer@gmail.com

Baldan tatlı kız ve sizi öpüyorum..

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Sevgili GÜLEN, güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Ben de anneliği ilk önce yeğenimde yaşadığımı düşünürüm hep.Öyle ki kızım doğduğunda çok uzun süre hep yeğenimin adıyla seslendim ona :)))

Sevgilerimle.

huzur dedi ki...

Sevgili çoban yıldızı merhaba,
aynı durum Müge'nin başına gelmişti. Üyeliğini iptal edip yeniden sayfama kayıt oldu ve sorun çözüldü.Sizin de denemenizi rica edeceğim. Eğer sorun çözülmez ise haberleşelim lütfen.

Sevgi ve dostlukla

Çınar dedi ki...

Şirin Balkız'a, baldan tatlı bir ömür dilerim. Hep birlikte sevgi dolu. Gülen yüzü hiç solmasın.

Sevgiler

Gülen Tezer dedi ki...

:) Çok iyi anlıyorum sizi :)
Postadan yazmayı daha uygun bulduğum için posta adresi rica etmiştim.
Gerçi blogdan da yazacağım ama çok uykum geldi :/ Sabırsızlığımdan hemen söylemek istedim :)
Kaknüs yayınları.
www.kaknus.com.tr
0216 341 08 65
Sevgimle..

Arzu Sarıyer dedi ki...

Sevgili Çoban Yıldızı Balkız çok tatlı adı gibi.Sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum.Şimdi zamanı varken sen de anın tadını çıkar.Zaman çok cabuk geçiyor,geride o hallerini öyle özlüyor ki insan.Sevgiler.

laleninbahcesi dedi ki...

ben bu yazıyı defalarca okudum, yorum yazdım sanıyordum halbuki...

Balkısın o bal dillerini yerim ben:)))

çook öptüm ikinizi de

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Çok tatlı, Allah nazardan korusun.

Zühre hanım bir sakıncası yoksa sizi
arkadaş listeme almak istiyorum?

Sevgilerimle

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

SEVGİLİ CATHARSİS, hemen deneyeceğim.Teşekkürler !

ÇINARCIĞIM, Amin canım benim.İnşallah hepimizinki ve tüm çocuklar mutlu olsun. Sevgilerimle.

GÖKÇECİĞİM, haklısın kıymetini bilmeli bugünlerin.Çok teşekürler canım. Sevgilerle.

LALECİĞİİİİMMM, canım benim teşekkürler.Umarım kızın ve sen daha iyisinizdir. Ben de kucaklıyorum sizleri.Sevgilerle.

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

SEVGİLİ JİVAGO çok teşekkürler, amin inşallah. Tabii ki beni arkadaş listenize eklemenizde hiç bir sakınca yok.Sevgilerimle.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Balkız şeker kız ne deseniz az şu resme baktığımda.:)
Küçük oğlumun böyle söyleyemediği veya çok değişik söylediği kelimeler çok fazlaydı hepsini not almıştım bende.:)
Sağlık mutluluk diliyorum, sevgiler..

Sanat Notları dedi ki...

Zühre, kızın ismi gibi çok güzel, sağlıkla büyütün inşallah,
yazdığın gibi bende çocuk sahibi olmadan önce olan arkdaşlarımın yanında çok sıkılırdım, resimler göstermeler, şunu yaptı bunu yaptı anlatmalar, sonra noldu "bakın resmi burda, ay evet iki kelimeli cümleler söylüyorlar" bende kervana katıldım, şimdi be sıkıyorum herhalde milleti:) ama bu lugat işini bizde yapıyoruz yapmakda lazım ilerde kendileri çok güzlerler ve ben olsam anneme teşekkür bile ederdim.
Sevgiyle büyüsün

ramazan dedi ki...

Balkız da tam balkız maşallah. Allah bağışlasın. bu kadar tatlı olunur mu. Edası da tam bri genç kız edası olmuş.
İşte hayat bu.
Yaşamak buna denir.
Hep böyle haberler okumak istiyorum. Bu güzel yazıları okuyunca, kendi kendime kızıyorum bazan, dertli, sıkıntılı yazılar yazdım diye.
Gönlünüze sağlık.Çok mutlu olduk eşimle fotoğrafa bakıp,yazıyı okuyup. Sevgiler.

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

ONUNCU KÖYÜN ADAMI; Sevgili Mesut Bey çoook teşekkür ederim.Demek ki çoğu anne-baba lügat oluşturuyor:))Güzel yorumunuz için teşekkürler! Sevgilerimle..

Sevgili SANAT NOTLARI; insan başına gelmeden anlamıyor gerçekten :))Büyüdüklerinde gerçekten bu lügatlardan mutluluk duyacaklarına eminim. Ben kızım yaşındayken çekilen kamera görüntülerimi izlediğimde büyüleniyor ve her defasında anne babama teşekkür ediyorum.İnsanın çok ufak halini izlemesi gerçekten olağanüstü.Benim yaşımdakiler için bu görüntülerin çekilmiş olması büyük şans; çocuklarımızın ise anne rahminde çekilen görüntüleri var.Onlar çok daha şanslı. Güzel yorumun için teşekkür ederim. Sizin yavrunuzun da sevgi ve huzur içinde büümesini dilerim. Sevgilerimle..

Sevgili RAMAZAN Hocam, çok teşekkür ederim. Yorumunuz beni çok mutlu etti. Galiba hepimizi mutlu eden yegane şey yavrularımız ve onların yavruları.Allah hepsini bağışlasın .Lütfen kızmayın kendinize çünkü ben sizin bloğunuzu açtığımda hissettiğim yegane duygu sevgi ve huzur oluyor inanın.Eşinizi ve sizi sevgi ve saygıyla kucaklıyorum.Sağlıcakla kalın.

Sinem Ergun dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Bu arada size bir ödül teslim etmem gerekiyor, bloguma beklerim bir kahve ikram ediyim:)

didem dedi ki...

Zuhre merhaba,
Blogunuza ilk defa bakiyorum.Bu yazi cok hosuma gitti kendimden bisiler gordum...Ayni seyleri ben de hissetmistim, cocugum yokken olan arkadaslarimin surekli cocuklarindan bahsetmeleri falan aynen beni sikip bunaltmisti...Hatta esimle cocugumuz oldugunda surekli ondan bahsetmeyelim baskalarinin yaninda diye soz vermistik birbirimize...Sevgiler Didem

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Sevgili DİDEM; haklısın, insanın başına gelmeyince anlamıyor.Biz de öyle söz vermiştik eşimle ama bak ben sözümü tutamayıp böyle de bir yazı yazmış oldum:)) Güzel yorumun için teşekkür ederim.Sevgilerimle.
NOT: Bloğuna girmek istedim ama beceremedim,profil uygun değil yazısı çıkıyor,bilgin olsun.

didem dedi ki...

Liste cok sirin.Ben de hem kizimin hem oglumun soyledigi komik seyleri yada anilari bir deftere yaziyorum.Hepsi birbirinden komik.Buyuyunce gosterirsiniz kendi de guler..
Sevgiler,Didem

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Evet DİDEMciğim bu blog onun için çok iyi olacak.Çünkü ben kızıma hamileyken başlamıştım bloğa yazı yazmaya.Hoşuna gider inşallah..Sevgilerle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...