6 Nisan 2010 Salı

BİR FİLM








Bizim festival filmlerini izleme komitemiz Bekir Ağabeyi (aile babamız olur kendisi ama hem yaş hem de fiziki konumu itibariyle kendisine tarafımca abi denilmektedir ) ve dünyalar tatlısı kızı Esra' dan oluşmaktadır. Balkız olduğundan beri ben kendilerine ancak ve ancak fıstıktan katılır oldum.
Neyse dün akşam önce Halep Pasajı içindeki Cafe Krepen' de buluşup güzel bir yemekten sonra hemen yanındaki Rüya Sineması'na geçildi. Rüya Sineması bundan 2 yıl öncesine kadar sadece aganigi filmlerinin yer aldığı bir sinemaydı. Ama artık yenilenip vizyon ve festival filmlerinin de yer aldığı bir salon haline getirildi ve nefis oldu. Burada parantez açıp Emek Sinemasının kapatılıp bir alışveriş merkesi haline getilmesi fikrini ortaya atan, uygulamaya koyan ve devamını getirenlere yazıklar olsun diyor ; tarih, kültür ve tüm dünya anlayışınız yerin dibine batsın diyerek parantezi kapatıyorum. Ama yine de orjinaline uygun restore edilerek hizmete açılması umudunu da yitirmiyorum.

Filmin adı Patenci Kızlar . Yapımcılıkla birlikte yönetmenliğini de üstlenen Drew Barrymore . Aynı zamanda filmin oyuncularından biri. Ellen Page' nin başrolde yer aldığı filmde benim her daim hayranlıkla izlediğim ve aynı zamanda sıkı da bir müzisten olan ve geçen sene grubuyla birlikte İstanbul'a da gelen Juliette Lewis , Zoe Bell, ve yine her rolünü hayranlıkla izlediğim Marcia Gay Harden , Jimmy Fallon yer almakta. Eleştirmenler tarafından " son derece eğlenceli, falasıyla sevimli ve dahiyane " olarak bulunmuş. Benim fikrim de aynı yönde. Baştan sona kadar hiç ilgimin azalmadığı, paten sahnelerinin adrenalimi arttırdığı , samimi ve güçlü oynunculuklarla bezenmiş güzel bir filmdi. Filmin kısaca konusu : Güzellik yarışmalarının dayatıldığı Teksas'taki kasaba yaşantısından farklı bir hayat arayışı içerisindeki Bliss , Austin'deki kadın paten yarışmalarını izlediğinde kendisi için alternatif bir uğraş ile birlikte yaşam olacağını düşünüp seçmelere katılır ve takıma seçilir. Ancak tüm bunları ailesinden saklamaktadır. Bliss aşk , tutku, hayal kırıklığı ve hayatı keşfederek ailesinin onun için düşündükleri arasında bir seçim yapmak zorunda kalacaktır. Hayatta ne olmak ve ne yapmak istediğinin ve buna sıkıca sarılmanın önemini belirtmesi açısından izlenmeye değer bir filmdi.

Film saat 11.35 de bitti ve ben eve gittiğimde saat 1.00'di. Balkız babasının 4 masal anlatmasına rağmen uyumamış dudakları büzük büzük beni bekliyordu. Beni görmesiyle birlikte yataktan pike yakıp omuzlarıma atlaması bir oldu. Sarmaş dolaş....Saat 2.35 kadar sarılıp sarılıp,öpüp koklaştık . "Anne tooook ösledim seni " demesi hala kulaklarımdan gitmiyor. Dedim ya ben fıstıktan katılıyorum gruba. Zühre burada hemen su koyar. Belki bir sonraki hafta bir filme daha evet, ama başka yok. Dayanamam ben Balkız'ıma !

13 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

oooy kıyamam, tok mu öslemiş Annesini?.
Zührecim çocukluğumun gençkızlığımın izleri siliniyor yavaş yavaş İstanbul'dan. Bu bağlamda bizim ayak izlerimiz de... Karaköy İskelesi, Ortaköy deki Gazi Osman Paşa Lisesi, Kandilli Kız Lisesi gittiğinde yanan canım, Emek Sineması ile bir kez daha yandı... Sanırım sonunda bizden bir şey kalmayacak buralarda. O zaman ben de gideceğim zaten buradan...

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Haklısın Laleciğim çok haklısın. Bizlere ait olanları yıkmakla içinde barınan anılara da ihanet ediyorlar ve üstelik neye hizmet ettiklerini de bilmiyorlar....

Sevgilerle canım.

Newbahar dedi ki...

Arada çocukları bırakıp gitmek iyi oluyor :))
Demek kızınız uyumamış sizi beklemiş. Yatıp uyusana cimcime, hiç mi uykun gelmedi dimi :))

Sevindim güzel bir film izlemenize. Darısı benim başıma.

Sevgiler

Newbahar dedi ki...

Arada çocukları bırakıp gitmek iyi oluyor :))
Demek kızınız uyumamış sizi beklemiş. Yatıp uyusana cimcime, hiç mi uykun gelmedi dimi :))

Sevindim güzel bir film izlemenize. Darısı benim başıma.

Sevgiler

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Newbaharcığım; evet yaa yatakta beni beklemiş :))

Daha güzel günler darısı başına.

Sevgilerle.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Duymamıştım bu filmi, yorumunuzu dikkate alacağım.:)
Balkızınızın gözlerinden öpüyorum, ne kadar özlemiş sizi öyle.:)
İnsanın yavrusu, o çocuk sevgisi ne kadar farklı tarifsiz birşey, dışarda yemek yiyemiyorum bazen çocuklarım aklıma geldiğinde..
Balkız artık bir jesti hak etmiş her neyi çok seviyorsa.:)

Bu arada yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Sevgiler saygılar..

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Ben de teşekkür ederim güzel yorumlarınız için MESUT BEY.
Hiç sormayın, hiç birşeyi içime sindirerek yapamıyorum, aklım hep kızımda :))En sevdiği şey hikaye ve boyama kitapları. Bugün çifter çifter getirdim ona.Başa alıp alıp okutturuyor ezberleyinceye kadar :))
Herşey onlar için! Allah bağışlasın hepsini, herkesinkini.Oğularınız sizin gibi babaları olduğu için çok şanslılar.

Sevgi ve saygılarımla.

aydilber dedi ki...

selam bende sizi bloğumda izleyici olarak görmek sevindirir

Zeugma dedi ki...

Ben de ''toook öslemişim'' Balkız'ı :)
Gidip resmine baktım iyice..
Kahve falı da baktınız mı? ''Avaba'' gördü mü yine, hımmm :))))))
Senin güzel dediğin bir filmi hiç düşünmeden izlemek gerek, diye düşünüyorum Zührecim...
Teşekkürler bu tanıtımın için..

İkinizi de öpüyorum çok.
Sevgilerimlee..

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Canım ZEUGMA'M, kahve tiryakisi annenin kahve içmeyen kızı olur mu :)))) Şimdi birlikte yapıyoruz; kahve ve şekeri BAlkız atıyor,ardından da fallll :))
CAnım benim, biz de Balkız'la seni sevgiyle kucaklıyoruz, öpüyoruz !

didem dedi ki...

aaaaa en cok kiziniza uzuldum..Ta o saate beklemis...Yazik Kiyamam..Hepsi ayni...
Didem

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Evet DİDEMCİĞİM tüm küçük tatlı şekerler aynı değil mi? Anne kuzuları onlar.Allah ayırmasın bizlerden. Sevgilerle!

didem dedi ki...

Insan kiyamiyor ama ara sira da annelere ozel vakit lazim.Biz mesela burada ayda bir kiz arkadaslar toplanip disarda yemek yiyoruz.Cok da iyi geliyor.Ama eve geldigimde ilk yaptigim sey kizimla oglumu opmek.Terli gidiklarini bile ozluyorum...Allah ayirmasin...
Didem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...