10 Nisan 2013 Çarşamba

SES



 Sesim sustu! Bu ilk kez yaşadığımız , tek taraflı bir kırgınlık. Ne masalarda hadi hadi söyle ısrarları karşısında kalmasına rağmen sırtını bana dönmeyen sesim şimdi yok ortalarda. Sadece dudaklarım oynuyor ve karşımdaki dudak okumayı beceren biriyse şanslı; yok değilse boş boş gözlerime bakıyor. Şaşkınım .. Meğer ne çok konuşurmuşum ben . Ağzım sürekli açılıp kapanıyor ama ona eşlik edecek ses yok ortada;  gitti. Bazen , inattan hiç konuşmak istemediğim zamanlarda yaşadığımız uyum ve iş birliği aklıma gelince duygulanıyorum; özlüyorum o günleri . Olsa da konuşmasam diyorum. Ama o artık yok! Oysa söyleyecek çok şey varken...Tam da sırasıyken... Neler söylemezdi! Özgürlüklerden yola çıkıp önce kendilerine yol açan, sonra kendinden olmayanları tıkan;  reisicumhur olabildikleri devletlerinde dağa çıkıp hak arayışına girişenlerin çıkış yollarına kırmızı halı dizen ; mesleğini kaleminden kazananların kalem uçlarıyla verdikleri zaiyat(!) ile Destan yazdıran ; Allah'ın , dini ne olursa olsun inanan herkesin Allah'ı olduğunu unutan ; ülkemin her şehrinin birbirinden farklı mozaik yapısını dahi inanç unsurlarına göre sıralayan zihniyetlere, uygulamalara , yerleşmelere, izlemek zorunda bırakıldığımız tradejilere ve zorbalığa, taraf bulamamış iğrenç pazarlıklara söyleyecek çok şeyi vardı oysa... Bu pazarlıkların, masa başı arsızlıklarının memleketimin içinden , yüreğinden,vicdanından çıkan güçle oluşturulmadığını haykırmak isterdi sesim...Ses'im..

8 yorum:

cem dedi ki...

geçmiş olsun mu desek; ses ve diğerleri için...

Adsız dedi ki...

Bazen ses olur çığlık atamazsın, bazen çığlık atarsın kimse duymaz :) Ses olsun, çığlık olmasın... Sevinçten değilse tabii :)

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Cem; hepimize geçmiş olsun, geriye kırıntısı kalmadan..

gülsen VAROL dedi ki...

"Çoban yıldızı" bana ışık tutmuştu bir kaç yıl önce diye hatırlıyorum yoksa yanıldım mı? :)
Sen ve senin gibi düşünceleri, fikirleri,bilgileri ile etrafına ve de topluma güç verecek kişilerin SESleri her zaman çıkmalı Zührem.. hem de avaz avaz!!

gülsen VAROL dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Sizin öyle güzel ve kendinize has güçlü bir ışığınız var ki, çoban yıldızı sönük kalır inanın Gülsen Hoca'm !

Evet haklısınız, avaz avaz bağırmalı ; bu sıralar en çok buna ihtiyaç var gibi...

Sevgilerimle!!!

Zeugma dedi ki...

Sesi avaz avaz çıkanlar şaşkınlıklarından, gözlerine, kulaklarına inanamadıklarından bu haldeler Zühreciğim. Kendimden biliyorum.
Şu yazdıkların hali ahvali bu olanların sesine SES olmuş aslında. Keşke kocaman bir çığlık atıp uyanabilseydik bu kabustan...
Keşke...

Sevgilerle...

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Ben de öyle düşlüyorum Zeugma'm..Akil olduğu düşünülen bazı sanatçılar(!)ın konuşmalarına denk geliyorum ne kulağımın inanası geliyor ne de gözlerimin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...