28 Ekim 2009 Çarşamba

ONUR AYTUN

Çocukluğumun en canlı hali onun kamerasından çıktı. Hoplayan zıplayan ve ikizleri arkasına takıp Efes Harebelerinde koşturan cadı Zühre onun misafir odasında açtığı beyaz perdede göründü ilk. İlk defa Horel& Hardy ile tanıştı o perdede Zühre. Onlara hayran kaldı, ve hala en fazla gülebildikleri onlardan ibaret. Gittiğimiz her yerde birkaç kare bizlerden sonra börtü böcek ,çiçek ve manzara çekmeye bayılırdı. Derin sinema tutkusu babamla bir araya geldiklerinde enfes muhabetlere dönüşürdü. O rejisör , bu prodüktör , şu aktris ,bu aktör ve filmler filmler filmlerrr...Çoğu zaman ikizlerle oynamaktan çok daha keyifli gelirdi sinema sohbetleri ve film arşivleri. Tam bir klasik müzik tutkunuydu. İzmir Senfoni Orkestrası' nın hafta sonu konserlerini kaçırmazdı. Pek çok konseri yan yana seyrettik. Her konserde de orkestraya eşlik ettiğine tanık oldum. Gözlerini kapar senfoni ile bütünleşerek mırıldanırdı. Bu mırıltı ara ara yüksek volümlere dayandığında etraftaki insanların gürültüden değil , nasıl bu kadar herkes tarafından çok da bilinmeyen eserlere eşlik edebildiğine hayret bakışlarını yakalar ve gülmekten kendimi alamazdım. Hollwood 'dan çıkıp gelmiş Gene Kelly' di benim için. Saçlarını muntazaman arkaya doğru taraması, dans ayakkabılarını andıran herkeste göremediğim potinleri ve yıllar içinde hiç değişmeyen fiziğiyle hayran olduğum Gene' di. Çocukluğumda öğrendiğim şiir ve marşların pek çoğu Atatürk' ün ilk öğretmenlerinden olan annesi Leman Teyze' ye aitti. O cumhuriyet kadını tarafından yetiştirilmiş Cumhuriyet Çocuğu idi. Medeniyet, görgü, kültür, zerafet tüm hayatına hakimdi. Şimdi sevdiklerinin dualarıyla uğurlanıyor. Ebediyetteki yolculuğu da eminim ki buradan daha iyi bir yerde olacak. Hayatımda tanıdığım en Atatürkçü, en medeni, en centilmen, en saygı değer en asil insan ! Yolculuğunda meleklerin gücü , Allah'ın nuru seninle olsun, Ruhun Şad olsun !

3 yorum:

Adsız dedi ki...

ismim onur aytun. bu bahsi geçen onur aytun kimdir?

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Yazımda, kendisini az da olsa anlatmaya çalıştım.Yaklaşık 1 yıl önce vefat etti. Ruhu şad olsun. Umarım sizin ömrünüz daha uzun olur.
Saygılarımla.

Adsız dedi ki...

Allah rahmet eylesin. iyi dileğiniz için teşekkür ederim. yazınızda hoplayan zıplayan ikizleri arkasına takmasından bahsetmişsiniz. benimde ikiz kardeşlerim var. kardeşlerimle kamera çekimlerimizde vardır. google da onur aytun yazıp arama yapanlar bu yazıyla karşılaşıyorlar ve benden bahsedildiğini düşünüyorlar. çok merak ettim bu kişiyi. bu kadar ortak nokta çok dikkat çekici.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...